Erfgoed-event op Dutch Design Week

vrijdag 25 oktober 2019 - 15:00 tot 19:00 | LAB-1 - 19 Keizersgracht Eindhoven
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Op vrijdag 25 oktober organiseert de gemeente Waalwijk een erfgoed evenement tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Graag brengen we verschillende partners van het Nieuwe SchoenenMuseum samen: gemeenteraadsleden, lokale en regionale bedrijven, erfgoedinstellingen, kennisinstellingen en bestuurders.

Eigen locatie
Voor de eerste keer is het SchoenenMuseum Waalwijk met een eigen locatie aanwezig op de Dutch Design Week (DDW). De Dutch Design Week is hèt designevenement van Noord-Europa waar werk en concepten gepresenteerd wordt van ruim 2600 ontwerpers. De nadruk bij de DDW ligt op experiment, vernieuwing en cross-overs. De DDW concentreert zich op het ontwerp van de toekomst en de toekomst van ontwerp.

Paneldiscussie: Oude ambachten & nieuwe innovatie
Het erfgoedevenement is een samenwerking van de gemeente Waalwijk en het Nieuwe SchoenenMuseum. De middag wordt geleid door de directeur van Erfgoed Brabant, Patrick Timmermans, en biedt een podium aan diverse sprekers die betrokken zijn bij de realisatie van het Nieuwe SchoenenMuseum in Waalwijk.

Tijdens de paneldiscussie staat de vraag centraal hoe ambachtsmusea een bijdrage kunnen leveren aan innovatie en duurzaamheid in de industrie en het bedrijfsleven. De gemeente Waalwijk, ambachtsmusea, de industrie en het beroepsonderwijs zijn vertegenwoordig in het panel.

15.00 – 15.30: Inloop
15.30 – 15.35: Welkomstwoord door Patrick Timmermans (directeur Erfgoed Brabant)
15.35 – 16.00: Opening door Nol Kleijngeld (burgemeester gemeente Waalwijk)
16.00 – 16.50: Paneldiscussie: Oude ambachten & nieuwe innovatie
16.50 – 17.10: Zonder Verleden geen Toekomst door Charles Bergmans (Schoenontwerper)
17.10 – 17.30: Het Nieuwe SchoenenMuseum volgens Civic door Gert Kwekkeboom (Civic Architect)
17.30 – 19.00: Netwerkborrel

Aanmelden
U kunt zich gratis aanmelden voor deze bijeenkomst tot 22 oktober 2019 via deze pagina.

Parkeren
U kunt (betaald) parkeren bij P1 Parking Hooghuis (Keizersgracht 9a, 5611 GC Eindhoven), parkeerterrein Keizersgracht (Bergstraat 2a, 5611 JZ Eindhoven) of Q-park Heuvel (Ten Hagestraat 6a, 5611 EG Eindhoven).

Toegang
De DDW locatie van het SchoenenMuseum in Lab 1 is voor het publiek geopend van 19 t/m 25 oktober van 11.00 – 23.00 uur. De toegang voor deze stand is gratis en u heeft dus geen DDW bandje nodig. Voor de entree van andere DDW locaties is dit bandje meestal wel vereist.