U bent hier

Erfgoedlab II: Digitaal Dekoloniseren met Archiefcollecties

13-17
jan-feb
donderdag 13 januari 2022 - 15:00 tot donderdag 17 februari 2022 - 17:00 | Online
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Goed nieuws! In januari 2022 start Erfgoedlab II: digitaal dekoloniseren voor archiefcollecties, die het Heritage Lab samen met het Netwerk Digitaal Erfgoed en de Universiteit van Amsterdam organiseert.

 

Inhoud
Thema’s zoals dekolonisatie, diversiteit en inclusie beperken zich vaak tot publiek en presentatie. Maar wat gebeurt er als we naar binnen kijken? Ook keuzes die gemaakt worden met betrekking tot collectiebeheer en collectiebeschrijvingen zijn van invloed op de manier waarop de geschiedenis doorgegeven wordt. Hoe ontwikkelen we ruimte voor meerstemmigheid in collectiebeschrijvingen? En hoe zorg je ervoor dat dit niet alleen impact heeft op je collectie, maar op je gehele instelling?

Wat ga je doen?
Onder begeleiding van Padmini Kruitwagen, Fifine Kist en Charles Jeurgens leer je hoe je in je dagelijkse praktijk inclusiever kunt werken en kritischer kunt kijken naar (de omgang met) het koloniaal verleden. Deze gezamenlijke leergang wordt gevoed door veel onderlinge uitwisseling uit je eigen praktijk. Iedereen die met archiefcollecties of documentair erfgoed te maken heeft is welkom, van ICT’er tot communicatie-adviseur. Wil je je verder oriënteren in de thematiek en meer weten over wat je zelf kunt doen?

Aanmelden
Klik hier om je in te schrijven.
Uiterste inschrijvingsdatum: 5 december 2021

Nieuwsgierig?
Voor een indruk van de vorige editie, kun je deze blog teruglezen hoe deelnemers het hebben ervaren.

Contact
Heb je nog vragen die je graag terug wilt zien?
Stuur een mailtje naar rwa-heritagelab@ahk.nl

Reacties