U bent hier

Expertmeeting De Andere Helft

14
okt
vrijdag 14 oktober 2022 - 10:00 tot 13:00 | Online
Toevoegen aan persoonlijke kalender

De Andere Helft – het onderzoeksproject over de rol van vrouwen in de kunstwereld en specifiek in museale collecties in Nederland in de periode 1780-1980 – organiseert een expertmeeting rondom de uitwisseling van informatie, databases en registratie om de duurzame zichtbaarheid van vrouwen in de kunstwereld te waarborgen.

Voor deze expertmeeting hebben we verschillende personen, projecten en instituten benaderd die bezig zijn met big data en linked open data – gegevens van verschillende bronnen die aan elkaar gelinkt zijn – en op een vernuftige manier onderzoek doen, bronnen visueel toegankelijker maken of nieuwe informatie uit data genereren. De expertmeeting gaat vooral over hoe wij in de praktijk ons onderzoek kunnen delen en verankeren, en wat wij van projecten kunnen leren die ons zijn voorgegaan. Verwacht geen onbegrijpelijke programmeertaal maar een actieve uitwisseling van kennis.

Sprekers zijn onder andere Weixuan Li (Universiteit van Amsterdam), Judith Brouwer en Harm Nijboer (Ecartico), Reinier van 't Zelfde (Van Gogh Worldwide), Edwin Klijn (Oorlogsbronnen) en Daniel Kapitan (TU Eindhoven). De meeting wordt georganiseerd door Mayken Jonkman (RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis) en Bram Donders (Museum Boijmans Van Beuningen) vanuit De andere helft.

Aanmelden via https://forms.gle/uThFhkmCCXucdJrp9

Reacties