U bent hier

Green IT – Maak als erfgoedorganisatie je milieu-impact kleiner

2
jun
donderdag 2 juni 2022 - 15:30 tot 16:30 | Online
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Hoe kunnen erfgoedorganisaties hun milieu-impact zo klein mogelijk maken? Dit is door de netwerkgroep Green IT binnen het NDE onderzocht met een casus: Delpher, platform voor historische Nederlandse publicaties. Tijdens een online inspiratiesessie komen niet alleen de bevindingen aan bod, ook wordt gekeken welke stappen erfgoedorganisaties kunnen nemen op het gebied van Green IT.

Tijdens de inspiratiesessie presenteert de netwerkgroep Green IT – die nu bestaat uit de KB, Nationaal Archief en IISG – samen met PHI Factory de bevindingen uit het rapport. Ook aan bod komt de ‘praatplaat’, een visueel overzicht met de belangrijkste te nemen maatregelen op een rij. Daarnaast gaan we online in gesprek. Aan bod komen zaken als: Hoe kan je deze bevindingen en thema’s toepassen op de eigen organisatie? Welke vragen of ‘hot issues’ leven er nog meer bij de gesprekspartners over Green IT? Wat vergt meer onderzoek, waar gaan we ons op richten en hoe kunnen we dit vertalen naar meerdere organisaties?

Wil jij met de netwerkgroep en andere geïnteresseerden hierover in gesprek, dan nodigen we je van harte uit voor de online bijeenkomst op 2 juni van 15.30 tot 16.30 uur.

Schrijf je hier in.

Tags 
Webinar

Reacties