Het inclusieve museum - een praktische benadering 2

donderdag 31 mei 2018 - 13:00 tot 18:00 | Van Abbemuseum
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Photo by Christian Fregnan on Unsplash

23 februari zijn we samengekomen in Utrecht om in een ‘open space’ format het gezamenlijk na te denken over hoe we als museum organisaties inclusief beleid kunnen voeren. Ons handvat waren de 4 ‘P’s van de Code Culture Diversiteit en op basis van Programma, Partners, Publiek en Personeel hebben we een dag lang open gediscussieerd en persoonlijke doelen gesteld, die in de loop van dit jaar gerealiseerd kunnen worden.

We hebben de uitkomsten van de eerste dag verzamelend in een special ingerichte online omgeving van het NMV, klik hier! We gaan deze informatie in de komende weken nog verder uitwerken. Op deze plek willen we de doelen en relevante vragen en observaties uit de eerste dag verzamelen.

De dag was de eerste bijeenkomst in een serie van drie. De volgende bijeenkomst vindt plaats in het Van Abbemuseum op 31 mei tussen 13:00 en 18:00. De laatste sessie vindt plaats op 5 oktober en is onderdeel van de kennisdag van de NMV.

Op 31 mei vertrekken we vanuit de uitkomsten van ons eerdere gesprek en gaan we kijken of er al concrete stappen zijn gezet. Wat knelpunten zijn en waar beweging mogelijk is.

Voor deze dag zijn de deelnemers van de eerste dag vanzelfsprekend uitgenodigd, maar ook nieuwe collega’s zijn welkom. Neem gerust een collega mee, of iemand die zich bijzonder interesseert voor inclusiviteit.

Laat even weten of je kunt komen door je aan te melden en we hopen je op 31 mei te zien in het Van Abbemuseum in Eindhoven.

Aanmelden?
Vul het formulier rechtsboven in op deze pagina.