U bent hier

Het meesterschap van de rondleider

12
nov
maandag 12 november 2018 - 10:00 tot 17:00 | Assen, Drents Museum
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Professionaliseringsbijeenkomst voor museumdocenten, - rondleiders en – educatoren in Noord-Nederland over het vak rondleiden en het meesterschap van rondleiders.
 

Rondleidingen zijn een vast onderdeel van de educatieve activiteiten die musea aanbieden. De complexe situatie van de museumvloer vraagt specifieke competenties van de rondleider. Rondleiden in een museum is dan ook een vak op zich! Voor een goede museumdocent is meesterschap essentieel. Deze bijeenkomst gaat over het vak rondleiden en dat meesterschap. 

Bekijk hier het programma>

Mark Schep, auteur van het boek Rondleiden is een vak, gaat in op de vraag wat kenmerkend is voor het museum als leeromgeving én wat de gewenste competenties van een rondleider zijn. Zijn workshop staat in het teken van nagesprekken tussen rondleiders en educatoren. Mark is onderzoeker in het vierjarige onderzoeksproject ‘Rondleiden is een vak”, een gezamenlijk initiatief van het Rijksmuseum Amsterdam, het Stedelijk Museum Amsterdam, het Van Gogh Museum en de UvA.
Lees meer over Rondleiden is een vak. 

Daarnaast delen Noortje Bijvoets, hoofd subafdeling Begeleide Programma’s in het Rijksmuseum Amsterdam en Jan van Zijverden, coördinator educatie in het Drents museum graag hun kennis en ervaring. De rondleiders van het Drents Museum nemen de deelnemers mee het museum in en vertellen over de keuzes en dilemma’s die onderdeel uitmaken van hun vak. In de middag kun je twee workshops volgen.

Schrijf je hier in

Liever naar Eindhoven op 22 november?

Reacties