U bent hier

Informatiebijeenkomst Europese programma's in Den Haag

18
jun
maandag 18 juni 2018 - 14:00 tot 17:00 | Vredespaleis, Carnegieplein 2, Den Haag
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Op maandag 18 juni organiseren de Creative Europe Desk Cultuur en het Europe for Citizens Point een informatiebijeenkomst in het Vredespaleis in Den Haag. We komen langs om meer te vertellen over de mogelijkheden voor financiering van Europese samenwerkingsprojecten binnen cultuur en maatschappij. Deze voorlichtingsbijeenkomst zal in het teken staan van het Europees Erfgoedlabel en de focus hebben op erfgoed.

Europees Erfgoedlabel
Het Europees Erfgoedlabel is een initiatief van de Europese Unie en wijst locaties aan die een sleutelrol hebben gespeeld in Europa en de totstandkoming van de Europese Unie. Locaties die het label krijgen staan symbool voor de Europese idealen, waarden, geschiedenis en integratie. Van de gekozen locaties wordt verwacht dat ze zich vooral inspannen voor educatieve activiteiten gericht op jongeren. In 2014 werd voor het eerst een label aan twee Nederlandse locaties toegekend: het Vredespaleis in Den Haag en Kamp Westerbork. In 2018 werd het Verdrag van Maastricht beloond met een label. 

Europese programma's
Creative Europe is het zevenjarig subsidieprogramma (2014-2020) van de Europese Commissie ter bevordering en ondersteuning van de internationale samenwerking in de culturele, creatieve en audiovisuele sectoren. Europe for Citizens ondersteunt projecten van overheden en maatschappelijke organisaties rond Europese integratie en geschiedenis.

Maxime Zeef, Frank Kimenai (Creative Europe Desk), Sophie Logothetis en Robert Kieft (Europe for Citizens Point) zullen op beide programma's ingaan en vertellen over de subsidiemogelijkheden, de voorwaarden, criteria en succesverhalen. Daarnaast zullen Ben de Vries (Rijksdienst Cultureel Erfgoed) en Christel Tijenk (Kamp Westerbork) komen spreken.

Wat: informatiebijeenkomst Europese programma's met focus op erfgoed
Wanneer: maandag 18 juni 2018
Tijd: 14.00-17.00 uur
Waar: Vredespaleis, Carnegieplein 2, Den Haag
Toegang: gratis, maar wel graag een mail naar: Maxime Zeef

https://dutchculture.nl/nl/agenda/informatiebijeenkomst-europese-programmas-den-haag-0

Tags 
Agenda

Reacties