U bent hier

Introductie voor toezichthouders in de cultuursector

23
sep
woensdag 23 september 2020 - 10:00 tot 17:00 | Madurodam, Den Haag
Toevoegen aan persoonlijke kalender

In samenwerking met Cultuur+Ondernemen biedt Nationaal Register een introductieprogramma aan voor toezichthouders van culturele instellingen.

Praktische informatie

Datum: Woensdag 23 september 2020
Tijd: 10:00 uur tot 17:30 uur
Plaats: Madurodam, Den Haag
Deelnamekosten: 400 euro ex. BTW

Aanmelden via deze link

Samenwerking
Cultuur+Ondernemen (C+O) zet zich in voor een vitale en toekomstbestendige cultuursector, door het versterken van culturele organisaties, kunstenaars en creatieven. Een goed georganiseerde governance draagt bij aan de lange termijn waardecreatie van instellingen en het borgen van de continuïteit van organisaties.

De coronacrisis heeft de kwetsbaarheid van de culturele sector vergroot. Dat maakt de noodzaak voor goed bestuur en toezicht des te groter. Daarom ontwikkelde C+O samen met Nationaal Register een introductieprogramma dat speciaal toegesneden is op toezichthouders die nieuw zijn in de cultuursector.

Doelgroep
Deze bijeenkomst is met name bedoeld voor toezichthouders die nieuw toetreden tot de cultuursector en/of zich willen verdiepen in de meest relevante aspecten die de sector uniek maken. U wilt graag werken aan uw eigen effectiviteit en daarmee uw meerwaarde voor uw RvT en bestuur vergroten.

Doel
Na het volgen van de introductiebijeenkomst bent u op de hoogte van de meest relevante aspecten die de cultuursector zo uniek maken. U bent bekend met de moderne opvattingen omtrent good governance en weet de principes uit de Governance Code Cultuur te vertalen naar uw eigen rol als toezichthouder. Samen met ervaren toezichthouders uit de sector reflecteert u bovendien op de dilemma’s die hen in de dagelijkse praktijk bezig houden en krijgt u handvatten mee, waarmee u nog beter invulling kunt geven aan uw rol als toezichthouder bij een culturele instelling.

Programma

  • 10:00 uur Opening door Cultuur+Ondernemen
  • 10:30 uur Waarden gedreven toezicht in tijden van crisis (door: Marianne Luyer, Boardroom adviseur Nationaal Register & expert waardengedreven toezicht
  • 12:00 uur Governance Code Cultuur: van het ‘wat’ naar het ‘hoe’ (door: Patrick Broekema, lid commissie Governance Code Cultuur 2019 vanuit C+O)
  • 13:00 uur Lunch
  • 14:00 uur Risicomanagement in de cultuursector (door: Egon de Prouw, partner & sectorleider cultuur bij Mazars)
  • 15:30 uur Dilemma's in de sector (door: Marjet van Zuijlen, commissaris Chassé Theater en Holland Casino, lid RvT bij Het Nationale Theater)
  • 16:30 uur Afsluiting en borrel

Reacties