U bent hier

KENNISCAFE STUDIO-I

2
sep
maandag 2 september 2019 - 14:30 tot 17:45 | Stedelijk Museum Amsterdam
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Op maandag 2 september, 15.00 – 17.45 uur, organiseert STUDIO-i - platform voor inclusieve cultuur een kenniscafé in het Stedelijk Museum Amsterdam gewijd aan het onderwerp intersectionaliteit.

Waar diversiteit vaak gaat over hokjes aanvinken, gaat intersectionaliteit over het complexe samenspel van de verschillende kruispunten die we allemaal in ons hebben. Niet alleen gender, maar ook culturele achtergrond, klasse, fysieke beperking en seksuele voorkeur kunnen een verzameling van kruispunten vormen. Sommige van deze kruispunten krijgen echter met meer onderdrukking of uitsluiting te maken dan andere. Kan bewustwording over het begrip intersectionaliteit helpen het museum toegankelijker, veiliger en herkenbaarder te maken voor meer personen?

Verschillende experts op dit gebied zullen hun praktische kennis en ervaring deze middag met jullie delen. Zodat we samen de theorie van intersectionaliteit onderzoeken en vertalen naar het culturele veld.

Programma

 • 14.30 uur
  Inloop en registratie
 • 15.00 uur 
  Inleiding op Intersectionaliteit door Sarita Bajnath. Hierna gaan we in verschillende break-out sessies in gesprek gaat met experts uit de culturele sector over intersectionaliteit in de praktijk.
 • 17.00 uur
  Van gedachten wisselen onder het genot van een drankje
 • 17.45 uur
  Einde programma

Klik hier om u aan of af te melden

Locatie: Stedelijk Museum Amsterdam, Teijin Auditorium.

De voertaal is Nederlands. Deelname is gratis, maar aanmelden is gewenst vanwege een beperkte capaciteit. 


STUDIO-i - platform voor inclusieve cultuur is een initiatief van het Stedelijk Museum Amsterdam en het Van Abbemuseum Eindhoven. Met STUDIO i willen we een duurzame impuls geven aan de toegankelijkheid en inclusie binnen het culturele veld. Dit doen we door kennis en ervaring uit het veld te verzamelen en te delen, samen te werken met verschillende inclusie partners en nieuwe projecten en onderzoeken te initiëren. Kijk voor meer info op www.studio-inclusie.nl

Lees meer


Adres & Route

Reacties