U bent hier

Kennismiddag Cyber Security Musea

21
mei
dinsdag 21 mei 2019 - 12:30 tot 17:30 | Eye Filmmuseum, Amsterdam
Toevoegen aan persoonlijke kalender

De medewerker als zwakste schakel!

Wat is het actuele dreigingsbeeld? Wat doet de overheid? Hoe beperk je imagoschade als je gehackt bent? Waarom zijn medewerkers het grootste risico? Welke maatregelen kun je als museum nemen? Hoe bescherm je je digitale collectie?

Een kennis- en netwerkmiddag van en voor museummedewerkers (ICT / Veiligheidszaken / HR / Marketing / Directie).

12.30 uur
Ontvangst met koffie en thee

13.00 uur
Het Ministerie van Binnenlandse Zaken neemt u mee in de wereld van cyberdreigingen. Welke actoren zijn momenteel actief en welke trends zijn er te onderkennen t.a.v. digitale dreigingen? Deze presentatie is vooral gericht op bewustwording en het aanreiken van voorzorgsmaatregelen om het risico op (cyber)spionage/terreur te verkleinen.

13.45 uur
Wat is social en online data en wat betekent het voor de reputatie/dreiging van een museum? Danny Steigerwald van OBI4wan neemt ons mee in een wereld vol data.

14.30 uur Pauze

15.00 uur
Naast fysieke en digitale beveiliging van musea is een belangrijke rol weggelegd voor de medewerkers. Sociaal psycholoog Cybersecurity & Compliance Inge Wetzer van Hoffmann Bedrijfsrecherche vertelt over de kloof tussen wat mensen weten dat ze zouden moeten doen (bewustzijn) en wat ze feitelijk doen (gedrag). Hoe kun je als organisatie gedragsverandering bewerkstelligen?

15.30 uur
Ernst van Velzen, Informatiemanager bij EYE Filmmuseum, vertelt vanuit zijn praktijkervaring over het beschermen van data van je museum. Met bijzondere aandacht voor het bewaren en beschikbaar maken van digitale collecties.

16.00 uur
Paneldiscussie met ervaringsdeskundigen van Van Goghmuseum, EYE Filmmuseum & Hoffman Bedrijfsrecherche

16.30 uur Borrel & netwerk

17.30 uur Einde bijeenkomst

De Kennismiddag Cyber Security Musea wordt georganiseerd door de Sectie Veiligheidszorg & Facility Management van de Nederlandse Museum Vereniging. De specifieke inhoud van het programma maakt dat deze middag alleen toegankelijk is voor medewrekers werkzaam in musea en de erfgoedsector. Het aantal deelnemers is beperkt tot maximaal 75. De selectie zal plaatsvinden op volgorde van inschrijving.

Aanmelden vóór 15 mei a.s.

Reacties