Kom naar het Kindercultuur congres 2019

vrijdag 18 oktober 2019 - 14:00 tot 17:30 | Westergastheater, Amsterdam
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Inclusief werken in binnen- en buitenland.

Nederlandse kindercultuur is van wereldniveau en Nederlandse makers weten een internationaal jong publiek te bereiken. De wijze waarop dit gebeurt en lukt verschilt per maker en discipline. Hetzelfde geldt voor de mate waarin er over inclusiviteit gesproken wordt. Met dit congres worden de raakvlakken en verschillen tussen inclusief en internationaal, samen te vatten als intercultureel werken, onderzocht. Ook wordt er contacten gelegd en worden er gedachten uitgewisseld met experts op het gebied van kunst en cultuur voor kinderen, zodat er samenwerkingsverbanden kunnen worden ontwikkeld waarmee we bijdragen aan een sterker Nederlands netwerk.

Datum: vrijdag 18 oktober 2019
Tijd: 14.00 - 17.30 uur
Locatie: Westergastheater, Amsterdam
Tickets: 5,- euro (inclusief drankjes)
Voertaal: de plenaire sessie is in het Engels, de deelsessies zijn in het Nederlands.

Reserveer uw ticket hier

Sprekers

• Segun Adefila (NI), Directeur, choreograaf en mede-oprichter van de Crown Troupe of Africa.
  • Elsje Kibler-Vermaas (VS), Vice President of Learning van het Los Angeles Philharmonic.
  • Tessa Leuwsha (SU), Beleidsmedewerker Cultuur, Erfgoed, Sport en Twinning voor de Ambassade in Paramaribo.
  • Mylo Freeman (NL), Kinderboekenschrijfster o.a. van Potje! (bekroond met de Kiekeboekprijs) en de Princess Arabella serie.

Breakout sessies

• Vernieuwende internationale projecten in de kinderboekenwereld (Nederlands Letterenfonds).
  • Intercultureel en internationaal samenwerken in het jeugdtheater met Maas Theater en Dans (Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten).
  • Breed publieksbereik in kindermusea (Museumvereniging).
  • Case study: VPRO jeugdserie Zara en de magische kicken, geproduceerd en gedraaid in 6 asielzoekerscentra met makers Mirjam Marks en Robert Alberdingk Thijm (Nederlands Film Fonds en Creative Europe Desk NL).
  • Inclusiviteit in producties met case study:  TV-serie Remy & Juliyat van NL Film en AVROTROS (Cinekid).
Agenda Educatie