U bent hier

Lancering Geheugen van Nederland

25
nov
woensdag 25 november 2020 - 10:00 tot 11:15 | Online
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Werk jij bij een erfgoedinstelling zoals een archief, museum of bibliotheek en wil je jullie collectie een boost geven? Geef je dan op voor de Lancering Geheugen van Nederland op 25 november.
Doe mee met Geheugen van Nederland en vergroot je bereik aanzienlijk.

Geheugen van Nederland
Foto-archieven, historische documenten, archeologische vondsten, kunstvoorwerpen, films, kranten en boeken: steeds meer erfgoed is tegenwoordig online te vinden en te gebruiken. Samen vertelt dit digitale erfgoed talloze verhalen. Geheugen van Nederland is een campagne met als doel om deze verhalen een podium te geven.

Dat doen we als samenwerkingsverband van een groeiend aantal erfgoedinstellingen: archieven, bibliotheken, kennisinstellingen en musea. We duiken in onze online collecties en brengen onvergetelijke verhalen en objecten samen in thema’s. Op de campagnewebsite en via Facebook en Instagram delen we deze verhalen. Regelmatig lanceren we nieuwe thema’s en vullen we bestaande thema’s aan. Zo blijft er telkens iets te ontdekken.
Geheugen van Nederland is een initiatief van het Netwerk Digitaal Erfgoed en staat open voor (kosteloze) deelname door alle Nederlandse erfgoedinstellingen, groot of klein.

De campagne loopt inmiddels zo’n drie maanden, en de resultaten zijn verbluffend goed: er zijn al miljoenen mensen bereikt via social media en de website. Hoogste tijd om méér erfgoedinstellingen te laten profiteren van deze campagne. En dat doen we met een feestelijke lancering op woensdag 25 november!

Programma
10.00 uur:    Hartelijk welkom door Eppo van Nispen tot Sevenaer (Beeld en Geluid).
10.10 uur:    Tal Groenman (campagnemanager) en Sophie Ham (hoofdredacteur) stellen zich voor.
10.20 uur:    Deelnemers aan de campagne Geheugen van Nederland delen hun ervaringen.
10.35 uur     Keuze uit twee parallel sessies:

  1. Waarom is jullie collectie onmisbaar voor het Geheugen van Nederland?
    Lisa Whittle (Modemuze en GvN) en Chris Groeneveld (domeinmanager NDE Zichtbaar) vertellen over verbonden digitaal erfgoed en geven mooie voorbeelden van inspirerende content.
  2. Wat kan het Geheugen van Nederland jouw instelling opleveren?
    Patrick en Paulien van Online Slimmerik geven een inkijkje in de mogelijkheden van social media marketing aan de hand van succesvolle berichten die zij voor Geheugen van Nederland maakten. 

11.05 uur    Afsluiting
11.15 uur    Einde online sessie

Meer informatie
De lancering van het Geheugen van Nederland is een online event en vindt plaats op woensdag 25 november 2020 van 10.00-11.30 uur. Meld je uiterlijk 22 november hier aan.

Kan je niet op het tijdstip? Geen probleem. Meld je aan en ontvang na afloop een replay. Zo kun je het later op je gemak nog eens terugkijken. Meer weten over dit event? Mail je vragen naar: sandra.de.jong@netwerkdigitaalerfgoed.nl.

Reacties