U bent hier

Leergang Toezicht in de Cultuursector

1
sep
dinsdag 1 september 2020 - 14:00 tot 21:30 | Amsterdam
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Vind diepgang!
Het vak van toezichthouder is de afgelopen jaren sterk in beweging en niet meer zo vrijblijvend als vroeger. Door de extra aandacht in de media rondom transparantie en het accent op good governance is de belangstelling voor het toezicht toegenomen. In de cultuursector heeft de toepassing van de Governance Code Cultuur meer gewicht gekregen. De Code was bij de meeste financiers al een subsidievoorwaarde, maar de onlangs geactualiseerde Governance Code Cultuur vraagt met ‘pas toe én leg uit’ meer uitleg van organisaties hoe zij bestuur en toezicht vormgeven. Ook neemt de complexiteit van governance in de cultuursector toe.


Ben jij toezichthouder van een museum?
Goed geïnformeerd zijn en een goede voorbereiding zorgen ervoor dat u als toezichthouder weet met welke zaken u in een culturele instelling kunt worden geconfronteerd, waar u op moet letten en welke houding bijdraagt aan een effectief functionerende raad. Kortom, een bepaalde inhoudelijke kennis over good governance issues met specifieke aandacht voor de cultuursector geeft een goede basis.

Praktische informatie
De leergang start dit najaar in twee groepen:

  • GROEP 1: dinsdag 1 september, dinsdag 15 september, dinsdag 29 september en dinsdag 13 oktober.
  • GROEP 2: donderdag 24 september, donderdag 8 oktober, donderdag 19 oktober en donderdag 12 november.


Starttijd: 14.00 uur
Eindtijd: 21.30 uur
Locatie: Amsterdam
Doelgroep: toezichthouders en bestuurders bij theaters, musea, producerende gezelschappen, kunstencentra, bibliotheken, fondsen en andersoortige culturele instellingen (bijv. podiumkunsten, presentatie-instellingen, ontwikkelinstellingen en festivals).

Aanmelden
Klik hier om je aan te melden.

Het programma bestaat uit vier modules van  elk twee dagdelen en is een samenwerking tussen crmLiNK en kennisplatform Cultuur+Ondernemen.

Reacties