Leergang Toezicht in de Cultuursector

feb-mrt
donderdag 3 februari 2022 - 14:00 tot donderdag 24 maart 2022 - 21:30 | Amsterdam
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Op 3 februari start de leergang ‘Toezicht in de Cultuursector’ voor toezichthouders en bestuurders. De leergang is ontwikkeld door crmLiNK in samenwerking met Cultuur+Ondernemen.

Klik hier om je aan te melden

Het vak van toezichthouder is de afgelopen jaren sterk in beweging. Met het accent op good governance is de belangstelling voor goed toezicht toegenomen. In de cultuursector heeft de toepassing van de Governance Code Cultuur meer gewicht gekregen. Ook neemt de complexiteit van governance in de cultuursector toe. Goed geïnformeerd zijn en een goede voorbereiding zorgen ervoor dat je als toezichthouder weet met welke zaken je in een culturele instelling kan worden geconfronteerd, waar je op moet letten en welke houding bijdraagt aan een effectief functionerende raad. Kortom, degelijke inhoudelijke kennis over governance met specifieke aandacht voor de cultuursector geeft een goede basis.

Programma & locatie
Het programma bestaat uit vier modules van elk twee dagdelen.

• donderdag 3 februari 14.00 – 21.30 uur
  • donderdag 17 februari 14.00 – 21.30 uur
  • donderdag 10 maart 14.00 – 21.30 uur
  • donderdag 24 maart 14.00 – 21.30 uur

Locatie: Amsterdam (definitieve locatie volgt).

Doelgroep
Toezichthouders en bestuurders bij theaters, musea, producerende gezelschappen, kunstencentra, bibliotheken, fondsen en andersoortige culturele instellingen (bijv. podiumkunsten, ontwikkelinstellingen en festivals)

Docenten
De docenten hebben allen ervaring als toezichthouder en kunnen hierdoor een realistisch beeld geven over hoe het er in de praktijk van de boardroom aan toe gaat. Onder andere Marielle RompaRoek Lips en Richard Bot  zullen een bijdrage leveren aan de leergang.

Martine Fransman, adviseur bestuur en toezicht
Cultuur + Ondernemen
martine@cultuur-ondernemen.nl