Museum De Lakenhal in transitie. Expertmeeting voor museumprofessionals

apr
donderdag 9 april 2020 - 09:30 tot 17:30 | Museum De Lakenhal, Oude Singel 32, 2312 RA LEIDEN
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Op 19 juni opende Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander het gerestaureerde en uitgebreide Museum De Lakenhal. Deze feestelijke heropening werd het hoogtepunt van 10 jaar museale verandering, waarbij het museum van binnenuit stap voor stap volledig werd vernieuwd. Het 17e-eeuwse Rijksmonument is nu gerestaureerd en uitgebreid met een nieuwe tentoonstellingsvleugel, naar ontwerp van Happel Cornelisse Verhoeven Architecten en Julian Harrap Architects. Het resultaat is lovend ontvangen en werd beloond met diverse architectuurprijzen. Daarin werd vaak de bijzondere samenwerking binnen dit project benoemd, die geleid heeft tot een verregaande integratie van architectuur, museuminrichting, collectieopstelling en publieksprogramma. Het vernieuwde Museum De Lakenhal laat zoveel mogelijk verschillende mensen met nieuwe ogen naar het Leidse verleden kijken, en dat wordt door velen gewaardeerd. Toch ging onze weg niet over rozen. Achter de schermen is jarenlang hard gewerkt en moest menige tegenslag worden overwonnen. Graag delen wij onze ervaringen, for better and for worse, met museumcollega’s uit het veld.

09:30   Inloop en ontvangst met koffie en thee
10:00   Welkom en introductie door Meta Knol, directeur Museum
De Lakenhal
10:30   Toelichting op het proces door projectleider Bouke Kapteijn
10:50   Toelichting op het ontwerp en de uitvoering door architect Ninke Happel
11:20   Koffiepauze
11:30   Toelichting op de inrichting door Oskar Brandenburg, hoofd Programma & Collecties
12:00   Toelichting op campagne, feestelijke heropening en publieksprogramma door Lonneke Wijnhoven, vml. hoofd Publiek
12:30   Lunchbuffet
13:15   Diverse thematische rondleidingen door het museum en achter de schermen
14:30   Theepauze
15:00   Tien thematische tafelgesprekken waarin verschillende perspectieven aan de orde komen
16:30   Afsluiting door Meta Knol, gevolgd door een borrel
17:30   Einde programma

KOSTEN EN AANMELDEN
Prijs: € 55,- excl. btw per persoon. Lunch, koffie/thee, borrel en museumbezoek zijn inclusief.
Om de expertmeeting bij te wonen, kunt u zich vóór 23 maart 2020 aanmelden via rsvp@lakenhal.nl. U kunt daarbij ook eventuele dieetwensen doorgeven. Voor vragen kunt u contact opnemen via info@lakenhal.nl.

The expert meeting will be held entirely in Dutch. Our apologies for any inconvenience.