U bent hier

Museum Vakdagen 2018

18-19
apr
woensdag 18 april 2018 - 00:00 tot donderdag 19 april 2018 - 00:00 | Evoluon Eindhoven
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Na overleg met alle partijen is besloten om op woensdag 18 en donderdag 19 april 2018 de derde editie van de Museum Vakdagen te organiseren wederom in het Evoluon te Eindhoven. Dit retro-futuristisch ontwerp van Louis Kalff en Leo de Bever, dat als Philips museum is gebouwd, werd door de bezoekers als perfecte locatie gewaardeerd.
 

In mei 2015 werd voor het eerst een professionele vakbeurs georganiseerd voor de Nederlandse en Vlaamse musea. Zo’n 80 bedrijven gespecialiseerd in het opzetten, bouwen, onderhouden, inrichten, exploiteren, beveiligen van musea presenteerden zich voor de museumwereld. Via druk bezochte inlooplezingen werd aandacht gegeven over zaken als: marketing, sociale media, inkomstenwerving, subsidies en vrijwilligers. Met ruim 3000 bezoekers, waarvan 2872 geregistreerde bezoekers, was de tweede editie wederom een succes.

De Museum Vakdagen richt zich op de ruim 2000 musea in Nederland en Vlaanderen. Van de grootste professionele tot het kleinste museum. Inclusief vrijwilligers werken er zo’n 25.000 mensen in de museumwereld. En schat men de omzet, inclusief subsidies, op 2 miljard euro.

Deze derde editie zal extra aandacht besteden aan kennis overdracht via de inlooplezingen en workshops.

De Museum Vakdagen is meer dan een vakbeurs. Op de beursvloer worden een groot aantal interessante inloop lezingen gehouden. Tevens worden er workshops gegeven en zijn er demonstraties te zien. De exposanten kunnen een bijdrage leveren aan de inloop lezingen.

De reclamecampagne rond de Museum Vakdagen wordt groots aangepakt. Alle musea in Nederland en Vlaanderen worden persoonlijk uitgenodigd. Of het nu gaat om het Rijksmuseum te Amsterdam of het kleinste museum in België te Melle eenieder in deze branche ontvangt een gratis uitnodiging. Ook de exposanten ontvangen een onbeperkt aantal relatie-kaarten.

Levert u producten en/of diensten aan deze branche, dan is deelname eigenlijk vanzelfsprekend. Levert u nog geen producten en/of diensten, dan kan de Museum Vakdagen een goede start zijn.  

Meer info: www.museumvakdagen.nl

Tags 
Agenda

Reacties