U bent hier

Museumkennisdag

23
mrt
maandag 23 maart 2020 - 09:30 tot 17:30 | Museum Het Valkhof, Nijmegen
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Museumkennisdag wordt uitgesteld
Laatste update: donderdag 12 maart 16.10 uur


De Museumkennisdag van 23 maart wordt uitgesteld. Dit omdat de Museumvereniging de richtlijnen volgt die vanmiddag door de regering zijn uitgevaardigd. Het verbod op evenementen met meer dan honderd bezoekers geldt ook voor locaties waar meer dan honderd mensen komen zoals sportclubs, theaters en musea. Dit verbod geldt tot het einde van de maand. Het allerbelangrijkste is nu de gezondheid van medewerkers, vrijwilligers en bezoekers van musea. Meer actuele informatie op Museumcontact.nl  

______________________________________________

Museumdefinitie

Op 23 maart organiseert de Museumvereniging in samenwerking met ICOM Nederland en LCM een Museumkennisdag over de nieuwe museumdefinitie voorgesteld door ICOM.

Kom jij ook? Meld je hier aan!

In Museum Het Valkhof Nijmegen gaan we met elkaar in gesprek over de inhoud van de definitie, wordt aan verschillende perspectieven een podium geboden. Je krijgt gelegenheid om je mening verder aan te scherpen en te delen met de aanwezigen.

Ontdek wat de nieuwe definitie kan betekenen voor musea in Nederland en specifiek voor jouw museum.

Het programma bestaat uit plenaire keynotes, een plenair debat en drie rondes expertmeetings en er komen interessante sprekers uit binnen- en buitenland aan het woord.

Maandag 23 maart 2020
van 09.30 tot 17.30 uur
Museum Het Valkhof Nijmegen

Eerste Keynote spreker Hilke Wagner (Albertinum Museum Dresden) bevestigd
 

Hilke Wagner viel op door een recente actie waarin zij de extreem-rechtse groepering Pegida uitnodigde voor een dialoogsessie over de plaats van het museum in de samenleving. In The Guardian werd zij geprezen om haar streven alle inwoners van Dresden mee te laten denken over het museum. Wagner neemt ons mee in haar overwegingen en wat haar dat  tot nu toe heeft gebracht.

Voor meer informatie ga naar www.museumkennisdag.nl  en volg de Museumvereniging op social media voor nieuws over het programma, de sprekers en het debat.

Graag tot ziens op maandag 23 maart in Museum Het Valkhof in Nijmegen!

Museumkennisdag is een initiatief van de Museumvereniging, brancheorganisatie van musea. Samen met ruim 400 musea versterkt de vereniging het publieke belang van die Nederlandse musea. Voor deze editie is een partnership aangegaan met ICOM Nederland en LCM.

Tags 
Agenda Nieuws

Reacties