Nationale Museumweek 2022 - Open je wereld!

apr
maandag 4 april 2022 - 09:00 tot zondag 10 april 2022 - 17:00 | Museumvereniging
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Van 4 t/m 10 april staat Nederland in het teken van de Nationale Museumweek. Een week lang zetten we samen alle collecties en verhalen in de schijnwerpers. Dat doen we dit jaar met een vernieuwd concept.

De Nationale Museumweek heeft een nieuw thema: Open je wereld. We bouwen voort op objecten (pronkstukken), maar de focus verschuift naar het publiek: de mensen die met objecten en verhalen een wereld open zien gaan in het museum. Ook figuurlijk sluit de boodschap aan bij de tijdsgeest. De versoepelingen van de coronamaatregelen bieden ons meer ruimte, tijd en mogelijkheden om nieuwe ideeën op te doen, ons te verwonderen. Waar kan dat beter dan in een museum?

Kernboodschap Nationale Museumweek 2022

Waar doe jij inspiratie op? Stap uit je dagelijkse patroon. Verwonder je in het museum. Samen of alleen.Open je wereld tijdens de Nationale Museumweek, van 4 t/m 10 april!

Doelgroepen

Een zo breed mogelijk publiek, met dit jaar extra focus op de millennial.

Wat is er te doen?

Een grote mediacampagne online, op socials, radio en tv.

Bekijk hier de nieuwe commercial.

Activiteiten door de musea zelf georganiseerd

Op Museum.nl is een bulk aan activiteiten te vinden die tijdens de Museumweek georganiseerd worden. We hebben de musea gevraagd om het nieuwe thema Open je wereld in gedachten te houden bij het organiseren van de activiteit. Heb je je activiteit nog niet geüpload? Geen probleem, dat kan nog steeds.

Voeg de activiteit toe op Museum.nl via het CMS. Vergeet niet als onderwerp Museumweek te kiezen. Dan komt de activiteit automatisch op de juiste plaats terecht.

#MuseumVrij

Naast de reguliere Museumweek-activiteiten is er ook een gemeenschappelijke, landelijke actie! We roepen alle werkgevers op om medewerkers tijdens de Museumweek een (paar) uur #MuseumVrij te geven. Een paar uur om inspiratie op te doen en je dagelijkse werkpatroon te doorbreken. Oftewel: open je wereld, een win-win voor werkgevers en werknemers!

Alle info en het campagnemateriaal is te vinden via www.museumvrij.nl/toolkit .

Online videoreeks Museumweek met Splinter en Quinty

Tijdens de Museumweek verschijnt er elke dag een nieuwe video op ons YouTube-kanaal. Houd hem in de gaten.

Algemene campagnematerialen

Via deze link vind je allerlei online campagnematerialen.

Als museum kun je speciaal voor de Museumweek een nieuwe activiteit ontwikkelen, maar je kunt ook je bestaande aanbod inzetten.

Kick off Museumweek

Op 7 maart trapten we de Nationale Museumweek 2022 af vanuit Museum van de geest in Haarlem. Op zoek naar inspiratie en/of meer informatie? Kijk hem hier terug.

Meer informatie vind je in de bijlage rechtsbovenaan deze pagina.

Museumweek