U bent hier

Netwerkborrel & expertmeeting ‘Beladen Erfgoed’

20
sep
donderdag 20 september 2018 - 13:00 tot 18:30 | Openluchtmuseum Arnhem
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Op donderdag 20 september ben je van harte uitgenodigd voor een netwerkborrel van 16.00 tot 18.30 uur ter gelegenheid van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed 2018. In het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem blikken we terug op de opbrengsten van het eerste half jaar en kijken we vooruit naar de komende maanden. 

Voorafgaand aan de borrel op 20 september vindt van 13.00 tot 15.45 uur een expertmeeting plaats rondom het thema ‘Beladen Erfgoed’. Als erfgoedprofessional, beleidsmaker, onderwijsprofessional of student kun je hieraan deelnemen.

Erfgoed verbindt, maar kan ook verdelen. Onderwerpen uit onze gedeelde geschiedenis kunnen uiteenlopende emoties oproepen. Hoe voer je een gesprek over en ga je om met beladen erfgoed? De methode Emotienetwerken, ontwikkeld door Hester Dibbits (Reinwardt Academie/Erasmus Universiteit Rotterdam) en Imagine IC biedt ruimte aan de verschillende perspectieven en emoties die kunnen spelen rondom erfgoed, om zo te komen tot wederzijds begrip. Daarnaast gaat de Nederlandse UNESCO Commissie op interactieve wijze in gesprek over een aanpak voor beladen erfgoed. De werksessies worden ingevuld met voorbeelden uit een aantal vensters van de Canon van Nederland. Deel je perspectief en maak kennis met andere inzichten over beladen erfgoed. 

Eind augustus wordt het programma en de mogelijkheid voor aanmelding bekend. Heb je vragen over de expertmeeting en de netwerkborrel mail dan s.v.p. naar info@europeeserfgoedjaar.nl

 

Tags 
Agenda

Reacties