U bent hier

Nieuwe webinars voor museummedewerkers!

31
aug
maandag 31 augustus 2020 - 15:00 tot 16:30 | Online
Toevoegen aan persoonlijke kalender

MUSEA: SCHOUDER AAN SCHOUDER
1) Lobby in tijden van corona


Juist nu, met het oog op corona en de vele ontwikkelingen daaromheen, willen we een ieder die werkzaam is bij een van de ruim 400 musea een plek bieden waar je informatie en inspiratie kunt vinden. Daarom start de Museumvereniging dit najaar met een maandelijks Webinar over actuele onderwerpen in de museumsector, gepresenteerd door Aldith Hunkar. 

Laat je bijpraten over musea in tijden van corona en meld je (rechtsboven) aan voor het eerste Webinar

Het eerste Webinar zal natuurlijk gaan over de impact van de coronacrisis en een update over de lobby en steunmogelijkheden voor musea. Er is weliswaar vanuit het kabinet verschillende generieke en sectorspecifieke steun op gang gekomen en ook andere overheden bieden steunmaatregelen, maar we zijn er nog lang niet. Niet alle alle - of nog niet alle -  musea komen nu in aanmerking voor tegemoetkomingen om de coronaschade te compenseren, zoals velen ondervinden. Musea die niet of nauwelijks tegemoetkoming ontvangen, zijn doorgaans musea met minder dan 40.000 bezoekers per jaar, musea die geen rijkssubsidie ontvangen en private musea, die vrijwel volledig afhankelijk zijn van inkomsten uit entreegelden en zakelijke verhuur. De vereniging pleit daarom voor een passender steunpakket voor álle musea.

Kortom, stof genoeg voor een eerste Webinar. In de eerste editie starten we met een update over de huidige stand van zaken met de meest recente cijfers uit de sector, (indien bekend) het nieuwste steunpakket voor musea en een toelichting op de stand van zaken in de huidige lobby met ​een doorkijkje naar 2021 en verder. Dit onderdeel licht Mirjam Moll, directeur van de Museumvereniging, toe. 

Sigrid Ivo- Stadsmuseum Almelo                                Marcel Teheux - Zilversmuseum

Daarna gaan musea (Nederlands ZilvermuseumStadsmuseum Almelo) onder leiding van Aldith Hunkar met elkaar in gesprek over goede voorbeelden in de lokale lobby (ronde 1) en situaties die nog niet in aanmerking ​zijn gekomen voor coronasteun uit de 300 miljoen extra van OCW (ronde 2, Panorama Mesdag en Museum Rotterdam).  
> Tips om te lobbyen? Download hier de praktische handleiding

 
Paul van Laar - Museum Rotterdam                Minke Schat - Panorama Mesdag

Bekijk hier Webinar 1 (let op: alleen als je een Museumcontact-account hebt)

> Had je tijdens het Webinar een vraag die niet behandeld kon worden in de uitzending? Bekijk rechtsboven de Q&A

Hou deze pagina ook in de gaten voor de onderwerpen van volgende Webinars. Om ze zo actueel mogelijk te houden, kondigen we de onderwerpen kort van te voren aan. Voor deelname aan de volgende Webinars vragen we een kleine vergoeding van € 7,50 en het is ook mogelijk een reeks af te nemen. Dan krijg je korting en betaal je € 30 voor 5 Webinars (i.p.v. € 37,50). Na afloop van het eerste Webinar ontvang je hierover een bericht van ons.

Save the date voor alle webinars: museumcontact.nl/webinars

Reacties