Online Studium Generale: Erfgoed van ons allemaal?

jul
maandag 6 juli 2020 - 15:30 tot 17:00 | Webinar
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Op maandag 6 juli en donderdag 9 juli organiseren de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en de Erfgoedacademie een online Studium Generale onder de titel ‘Erfgoed van ons allemaal?’. U wordt uitgenodigd om aan een of beide sessies deel te nemen. Beide bijeenkomsten vinden plaats in de middag respectievelijk van 15.30-17.00 uur en van 16.00-17.00 uur.

Centraal staat de vraag hoe we als sector meerstemmigheid kunnen realiseren en faciliteren. Er wordt een platform geboden voor een gezamenlijke zoektocht, met open en onderzoekende geest.

De dood van George Floyd vormde de aanleiding tot wereldwijde protesten tegen discriminatie, ook in Nederland. De Black Lives Matter beweging roept nieuwe en hernieuwde vragen en discussies op: over de herkomst en presentatie van museale collecties, over de diversiteit en meerstemmigheid van de erfgoedsector zelf, over de weergave van de verschillende invalshoeken op erfgoed.

Tijdens het Studium Generale onderzoeken we verschillende perspectieven op deze discussies. Het programma voor 6 juli vindt hier. Op 9 juli krijgen deelnemers de mogelijkheid te reflecteren op het thema.

Afbeelding: Gesigt van het Oost-indies Pakhuys - Vue du Magasin des Indes Orientales, 1725 – 1749, ets, Collectie Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, inventarisnummer AA5682