Programma NRG-bijeenkomst 6 april, Drents Museum, Assen: schrijf je in!

vrijdag 6 april 2018 - 13:30 tot 16:30 | Drents Museum, Assen
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Zoals eerder aangekondigd brengen we op vrijdag 6 april een bezoek aan het Drents Museum.

Naast een bezoek aan de tentoonstelling ‘The American Dream’ en tijd om bij te praten met elkaar hebben we ook weer een interessant inhoudelijk programma voor jullie op de rol staan, over het budgetteren van bruikleenverkeer.

We hebben er allemaal mee te maken, of je nu enorme blockbusters of bescheiden presentaties maakt: bruikleenkosten. Transporten, verzekeringen, handlingfees… De bedragen kunnen soms een flinke hap uit het tentoonstellingsbudget nemen en lijken alleen maar te zijn toegenomen in de afgelopen jaren. Het is dus zaak om deze kosten zo goed mogelijk in bedwang te houden. Maar hoe doe je dat? Hoe beïnvloeden bruikleenkosten projectbudgetten en inhoudelijke keuzes? Hoe ga je om met ‘verrassingskosten’? Hoe ga je om met het doorberekenen van kosten aan collega-musea? Zomaar wat vragen die opkomen als je het hebt over bruikleenkosten. Over dit onderwerp gaan we, na twee interessante case studies, met elkaar in gesprek. Tips & tricks, do’s en don’ts: grijp in Assen je kans om je ervaringen en vragen te delen met vakgenoten!

13.30 – 14.00

Ontvangst

14.00 – 14.15

Welkom & nieuws van de NRG

14.15 – 15.30

Inhoudelijk programma: budgetteren van bruikleenverkeer

Met presentaties van:

● Peter Schonewille & Carola Steenbergen, Drents Museum

● Marjory Degen, Kunsthal KAdE

15.30 – 16.30

Bezoek aan de tentoonstelling ‘The American Dream – Amerikaans Realisme 1945 – 2017’, met introductie

Vanaf 16.30

Borrel in Grand Café Liff (op loopafstand van het Drents Museum)

● In verband met de organisatie graag je komst aanmelden bij NRG-bestuurslid Liesbeth Schotsman via l.schotsman@paleishetloo.nl. Let op: inschrijven kan tot en met 25 maart as.

● Kosten voor deelname zijn €20,- per persoon (cash te betalen op de dag zelf; je ontvangt een betalingsbewijs).

● Locatie-informatie:

Drents Museum

Brink 1

9401 HS Assen

Bereikbaarheid: https://drentsmuseum.nl/nl/bereikbaarheid

Let op! Neem de Ingang Groepsentree aan de Brink

Zegt het voort en komt allen! We zien er naar uit jullie allemaal weer te zien!

Het NRG bestuur.