U bent hier

Regiobijeenkomst Drenthe

18
jun
maandag 18 juni 2018 - 13:00 tot 17:30 | Drents Museum
Toevoegen aan persoonlijke kalender

In deze snel veranderende wereld zijn musea plekken van bezinning en herkenning. Musea verbinden ons met het verleden, met het nu, met het grote verhaal over wie we werkelijk zijn. De collecties vormen het geheugen van een stad, een streek en van ons land. Juist op het belang van deze collecties wijst de Raad voor Cultuur, in het recent verschenen sectoradvies musea ‘In wankel evenwicht’. Het geeft een zeer realistisch en ook redelijk urgent beeld van de financiële situatie van musea dat ook bleek uit de Museumcijfers 2016: een wankel evenwicht! De Raad voor Cultuur onderstreept bovendien het grote publieke belang van musea.
 
Het sectoradvies is een hart onder de riem van uw museum en de ruim 400 andere musea want het is een erkenning van de knelpunten die veel van u in de museale bedrijfsvoering ervaren. Ook de Minister van OCW heeft hier oog voor, en kondigt in haar visiebrief ‘Cultuur in een open samenleving’ extra budget en beleid aan voor culturele instellingen in de regio. Dit raadsadvies reikt nog verder dan de inzet van de rijksoverheid. En vraagt terecht meer verantwoordelijkheid van lokale en provinciale overheden bij de instandhouding van hun musea. De investeringen van dit kabinet vragen dan ook navolging van andere overheden waaronder de nieuwe gemeenteraden. 

Hoe kan uw museum de omgeving en belanghebbenden effectiever beïnvloeden? Want wat is de maatschappelijke waarde van uw museum eigenlijk? Hoe profileert u uw museum sterker richting overheden, media en fondsen? En wat kunt u leren van andere musea bij u in de buurt?

Programma:
13:00-14:00 uur Ontvangst met koffie/thee en zoetigheid
14:15-15:30 uur Plenaire opening en deelsessies 
15:30-16:00 uur Pauze
16:00-16:30 uur Speeddates met medewerkers van de Museumvereniging
16:30-16:45 uur Plenaire afsluiting
16:45-17:30 uur Borrel

Uitnodiging
De regiobijeenkomst is alleen voor leden van de Museumvereniging en op uitnodiging. Heeft u geen uitnodiging ontvangen, dan kunt u een e-mail sturen naar museumcontact@museumvereniging.nl.

Tags 
Agenda

Reacties