U bent hier

Regiobijeenkomst Friesland

29
jun
donderdag 29 juni 2017 - 13:00 tot 17:00 | Natuurmuseum Fryslân, Leeuwarden
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Museumcollecties zijn het geheugen van een stad, een streek, van ons land en daarmee van onszelf. Ze bieden ons zicht op de toekomst. Nederland telt vele musea. Elk museum, elke collectie toont ons een deel van een geweldige rijkdom. Ons échte goud. Dichterbij dan je denkt!
Dit is de centrale boodschap die de Museumvereniging graag en veel, samen met én over u uitdraagt naar publiek, politiek en pers.
 

Hoe kan uw museum de omgeving en belanghebbenden effectiever beïnvloeden? Want wat is de maatschappelijke waarde van uw museum eigenlijk? Hoe profileert u uw museum sterker richting overheden, media en fondsen? En wat kunt u leren van andere musea bij u in de buurt?

Vorig jaar hield de Museumvereniging een enquête onder alle leden, besturen, directeuren, professionals en vrijwilligers. De resultaten van deze enquête leidden tot het voornemen om regiobijeenkomsten te organiseren. Dit zijn bijeenkomsten juist voor die leden die minder interesse hebben om deel te nemen aan sectieactiviteiten, de Museumkennisdag of het Museumcongres. De nieuw ontwikkelde regiobijeenkomsten zijn gericht op regionale samenwerking tussen musea waar het gaat om profilering, positionering en netwerken.  

De Museumvereniging nodigt u graag uit voor de regiobijeenkomst in Friesland. Wees welkom op donderdag 29 juni in het Natuurmuseum Fryslân te Leeuwarden. We starten om 13 uur en eindigen om 17 uur. Het programma van de bijeenkomst is samengesteld door en voor musea uit de regio Friesland in samenwerking met de Museumvereniging en Mirjam Pragt, museumconsulent Friesland. In werkgroepen van maximaal acht personen gaat u aan de slag met het versterken van uw museumprofiel en positionering. Ook kunt u met concrete vragen terecht bij medewerkers van fondsen, marketeers en de Museumkaart.

We ontmoeten u graag op de regiobijeenkomst op donderdag 29 juni in Natuurmuseum Fryslân. Dan wisselen we graag met u van gedachten over de betekenis van musea in de snel veranderende samenleving.

De regiobijeenkomst is alleen voor leden van de Museumvereniging en op uitnodiging. Heeft u geen uitnodiging ontvangen, dan kunt u een e-mail sturen naar museumcontact@museumvereniging.nl.

Reacties