U bent hier

Registrars Teams-meeting

16
jun
dinsdag 16 juni 2020 - 16:00 tot 17:15 | Teamsmeeting
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Omdat er behoefte bleek te zijn om elkaar in deze Corona-tijden ook te blijven informeren hebben een aantal registrars de handschoen opgepakt en organiseren zij, in samenwerking met de NRG, Registrars Teams-meetingen. De derde Registrars Teams-meeting staat gepland op dinsdag 16 juni om 16.00 uur, we kijken dan met jullie terug naar de afgelopen 4 weken, veel van onze musea zijn weer open en een aantal van ons hebben tentoonstellingen ingericht met behulp van een arthandling protocol.

Een klein werkgroepje houdt zich nu bezig met het samenstellen van een document met algemene richtlijnen voor arthandling ten tijde van Corona, op basis van de door een aantal Nederlandse musea beschikbaar gestelde protocollen. Dit document is een hulpmiddel voor collega's die zo'n protocol nog willen/moeten maken, Iris Kost van het Rembrandthuis zal dit document op 16 juni presenteren.

Isabelle Bisseling, Medewerker Collectie en Onderzoek van het Kröller-Müller Museum, deelt haar ervaringen met het Corona-proof werken bij de herinrichting van de vaste opstelling.

De binnenlandse kunsttransporten zijn de afgelopen weken weer op gang gekomen en ook de buitenlandse ritten worden weer meer gedaan, Rob van der Helm van Hizkia van Kralingen vertelt hoe dit gaat.

Wil je deelnemen aan de meeting? Stuur dan een mail naar Ilse Stap via i.stap@friesmuseum.nl

-Contactpersoon voor vragen: Carola Steenbergen, c.steenbergen@drentsmuseum.nl

De eerst 2 meetingen kun je bekijken op het Youtube-kanaal 

Reacties