Save the date: sectie development - Focus op groei! > wordt verplaatst

vrijdag 12 juni 2020 - 12:30 | Museum Catharijneconvent, Utrecht
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Update 6 mei:

Uitstel Expertmeeting Focus op groei!

Sectie Development

Kort voor de uitbraak van het Coronavirus heeft de Sectie Development vrijdag 12 juni op de kalender gezet als inspirerend netwerk- en leermoment voor museale fondsenwervers. Op die datum zou de expertmeeting Focus op groei! plaatsvinden. Hoewel we hopen én verwachten dat onze musea snel weer open mogen, zal het in juni nog lastig zijn een netwerkevent te organiseren. Vandaar dat we besloten hebben de expertmeeting naar een nader te bepalen moment te verplaatsen. Via Museumcontact zullen we jullie op de hoogte houden.  Wel willen we een aantal ideeën en tips delen die je mogelijk kunnen helpen in deze uitzonderlijke tijden.

> Lees hier verder

Waar komen jouw inkomsten uit fondsenwerving de komende jaren vandaan?

Als museale fondsenwervers wordt dagelijks de invloed van allerlei maatschappelijke ontwikkelingen ervaren. Steeds vaker wordt er uitgedaagd de impact van ons werk te laten zien. En we hebben te maken met grote onderwerpen als diversiteit en inclusiviteit. Ook komt er een nieuwe generatie gevers aan die andere eisen stelt en zich minder vaak en minder lang bindt. En alsof dat nog niet genoeg is rukt de technologie op die allerlei kansen biedt. Tegelijkertijd blijven ‘oude’ waarden als warm relatiemanagement, aandacht voor detail en commercieel denken recht overeind staan.

Het belang van een doordachte visie op fondsenwerving wordt hierdoor steeds groter. Waar halen we over vijf jaar onze bijdragen vandaan? Bij welke particulieren, bedrijven, fondsen en overheden? Worden de bedragen groter of halen we juist meer kleine bedragen op? Nog steeds vooral nationaal of veel meer internationaal? En wat is het ideale profiel van een fondsenwerver in de 21ste eeuw?

Kortom, er leven veel vragen. In de tweede expertmeeting van de sectie Development zullen we een deel van deze vragen aan de orde stellen. Na deze middag heb je niet alle antwoorden, maar ben je beter voorbereid op de vragen die jouw eigen omgeving je stelt. En dat helpt je bij het smeden van warme relaties en het vinden van nieuwe inkomsten.

Deze middag zijn er bijdragen van:Rapti Miedema van het Mondriaan Fonds over beleidstrends;

• Kristel Casander van Voordekunst over het betrekken van je ‘fans’ via crowdfunding;
  • bestuurslid Young Singer (Laren) en Koen van Santen van het Rijksmuseum en over betrekken van jongeren bij je geefkring.
  • Eva Cappon, Fondsenwerver Particuliere Donateurs, Van Gogh Museum: op welke manieren kun je digitaal geven door publiek bevorderen?
  • Dutch Culture over de nieuwe programma’s Creative Culture Europe (onder voorbehoud).

Vrijdag 12 juni 2020, 12.30 – 17.30 uur
Auditorium van Museum Catharijneconvent, Lange Nieuwstraat 38, Utrecht
Voor: Directeuren, managers en ervaren fondsenwervers

Kosten: € 30 euro per persoon

Inschrijven en aanmelden via het webformulier (rechtsboven.)

Programma:
12.30 – 13.00 inloop
13.00 uur welkom door Marieke van Schijndel, directeur Museum Catharijneconvent
13.05 – 13.50: plenair ‘food for thought’: Mondriaan Fonds, Voordekunst en Dutch Culture (Creative Culture Europe)
14.00 – 15.45: workshops (Jouw keuze voor de workshop kun je ter plekke aangeven en vol = vol):
Jonge gevers betrekken (Singer Laren en Rijksmuseum)
Crowdfunding campagne opzetten (Voor de Kunst)
Digitaal geven (Van Gogh Museum)

15.45 – 16.30: paneldiscussie en wrap up
16.30 – 17.30: borrel