Sectie Collecties op bezoek in Friesland

nov
donderdag 8 november 2018 - 12:00 tot 17:00 | Freark Damwei 2 8914 BM Leeuwarden
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Op donderdag 8 november organiseert de sectie Collecties een depotbezoek aan het Kolleksjesintrum Fryslân.

Het Kolleksjesintrum is een modern, duurzaam depot waarin vijf Friese museale instellingen samenwerken. Het gebouw is nu twee jaar in gebruik. Een mooi moment om een kijkje achter de schermen te gaan nemen en te horen hoe het depot nu werkt in de praktijk. We zullen ervaringen horen op het gebied van klimaatbeheersing, depotinrichting en samenwerking tussen verschillende musea/collecties. Ook is er een terugblik op de totstandkoming van het gebouw door Cindy Zalm, de nieuwe voorzitter van de sectie Collecties.

We beginnen rond 12.00 uur met een lunch en zullen rond 17.00 weer afsluiten.

Het depot is te bereiken met het OV, maar er kan – afhankelijk van de aanmeldingen – ook gecarpoold worden.

De prijs is 15 euro voor leden en 20 euro voor niet-leden. Opgave verplicht betaling.

Inschrijven is helaas niet meer mogelijk voor deze activiteit.