Studiereis Parijs - Thema: Bouwen & Verbouwen

sep
woensdag 25 september 2019 - 00:00 tot zaterdag 28 september 2019 - 16:30 | Parijs
Toevoegen aan persoonlijke kalender

De sectie Veiligheidszorg & Facilitymanagement van de Museumvereniging organiseert een studiereis naar de bruisende metropool Parijs! Parijs, bakermat van kunst en cultuur. Met bijna 150 musea en het meest bezochte museum ter wereld, een ware museale must!

In Parijs worden continue musea gebouwd en verbouwd. Zo wordt begin 2020 het nieuwste museum van Parijs geopend, La Bource de Commerce en stonden de kranten de afgelopen jaren vol van de renovatie van de piramide van het Louvre.

Er gebeurde nog veel meer. Ruim voldoende voor een studiereis bouwen en verbouwen. Ruim voldoende om te leren van de ervaringen van 4 topmusea.

25 september            Reis naar Parijs op eigen gelegenheid

Gezamenlijk diner en introductie tot het programma (20:00 uur)

26 september             Bezoek Musée Picasso en Musée Rodin

Gezamenlijk diner

27 september            Bezoek Fondation Louis Vuitton en Centre Pompidou

Afsluitende borrel (tot 19:00 uur)

Terugreis naar Nederland op eigen gelegenheid

Musée Picasso en Musée Rodin zijn beide de afgelopen 5 jaar heropende na ingrijpende renovaties. De musea nemen ons mee in de aanpassingen die zij hebben gedaan in hun gebouwen. Zowel bouwkundige als technische aspecten komen hierbij aan bod, even als de procesmatige kant van de projecten.

Fondation Louis Vuitton opende na een proces van 13 jaar in 2014 haar deuren in het Bois de Boulogne. Een meesterwerk van Frank Gehry waarbij we inzicht krijgen in het proces van het bouwen van een nieuw museum.

Centre Pompidou is met bijna 3,5 miljoen bezoekers het op één na meest bezochte museum van Parijs. Ruim 40 jaar na de opening zijn er grootse plannen voor een ingrijpende renovatie van het museum. Het museum deelt zijn plannen met ons en neemt ons mee in het proces van knelpunten vaststellen tot integrale oplossingen uitdenken.

Deelnamekosten voor deze studiereis bedragen € 650,00 per persoon voor leden van de museumvereniging, niet leden betalen € 750,00. Bij het bereiken van het maximum aantal deelnemers hebben leden voorrang. Het maximum aantal deelnemers is gelimiteerd tot 25.

Deelnamekosten zijn inclusief 2 overnachtingen met ontbijt, 2 keer diner, 2 keer lunch en vervoer naar de locaties. Het vervoer naar Parijs is op eigen gelegenheid en voor eigen kosten. Het is mogelijk het verblijf te verlengen op eigen kosten.

U kunt zich tot en met 8 september aanmelden bij de museumvereniging. De reis vindt doorgang vanaf 20 deelnemers.

Voor meer informatie: Christian Taal (ctaal@hetscheepvaartmuseum.nl) of Frits de Vogel (fritsdevogel@krollermullermuseum.nl).