STUDIO i inspiratie- en workshopdag over meerstemmigheid

donderdag 30 januari 2020 - 09:00 tot 17:00 | Van Abbemuseum te Eindhoven
Toevoegen aan persoonlijke kalender

De verhalen die in culturele instellingen worden verteld zijn lange tijd gemaakt en opgetekend door een kleine, homogene groep mensen. Het belang van een grotere diversiteit aan verhalen wordt echter steeds meer onderkend, meerstemmigheid vormt steeds meer een speerpunt en onderdeel van de praktijk van culturele instellingen. Een plek geven aan meerdere perspectieven binnen culturele instellingen zorgt ervoor dat groepen die nu vaak uitgesloten zijn een stem krijgen en zichzelf kunnen herkennen in de verhalen die culturele instellingen vertellen. Ook vormt het een verrijking van de ervaring die alle bezoekers opdoen.

Maar hoe breng je meerstemmigheid in de praktijk? Hoe kun je de verhalen die je verzamelt op een betekenisvolle manier met elkaar verbinden? We nodigen je graag uit om deze vragen te verkennen op onze inspiratie- en workshopdag over meerstemmigheid. Op deze dag ontmoet je mensen die uit eigen ervaring weten hoe belangrijk het is om verhalen te verzamelen en hoe je deze verhalen met elkaar kunt ontsluiten. Er worden door middel van creatieve en methodologische werksessies handvaten aangereikt om meerstemmigheid in de praktijk toe te passen.

Deze inspiratie- en workshopdag is speciaal gericht op de changemakers in het culturele veld: mensen die zich toegelegd hebben op het veranderen van de instituties, van binnenuit én van buitenaf.

Datum: donderdag 30 januari 2020
Locatie: Van Abbemuseum te Eindhoven
Prijs deelname: 35 euro
Maximum aantal deelnemers: 60

BEVESTIGDE SPREKERS EN WERKSESSIELEIDERS

Mariam El Maslouhi, o.a. mede-oprichter van Dipsaus, een podcast door en voor vrouwen van kleur en iedereen die geïnteresseerd is in een ander geluid.

Olle Lundin, o.a. projectcoördinator van de queer gebaren glossary, een woordenlijst in gebarentaal die in samenwerking met mensen uit de queer-dovengemeenschappen is ontwikkeld.

Linda Malherbe, o.a. mede-initiatiefneemster van Verhalenhuis Belvédère, een ontmoetingsplek in Rotterdam met als missie mensen en gemeenschappen in de hedendaagse stad zichtbaar te maken door middel van kunst, cultuur en (persoonlijke) verhalen.

Koop hier je ticket!