Symposia – Radar voor het Stadsgevoel

feb
maandag 7 februari 2022 - 10:30 tot 14:30 | Museum Gouda | Achter de Kerk 14, 2801 JX Gouda
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Foto: Museum Gouda

Symposia – Radar voor het Stadsgevoel

Stadsmusea staan voor de uitdaging om verschillende publieksgroepen te bereiken en te engageren, maar door de verchillende vragen vanuit de lokale politiek en andere stakeholders binnen de stad is het profiel van het stadsmuseum momenteel niet helder. Breda University of Applied Sciences (BUas) heeft onderzoek gedaan wat resulteerde in bruikbare kwaliteitscriteria en een praktische toolkit, waarmee stadsmusea en de bredere cultuursector hun kwaliteiten beter meten en tonen. De hoofdvraag waarop dit onderzoeksproject antwoord gaf is ‘Wat zijn criteria die de impact van het stadsmuseum bepalen en die niet alleen ingaan op de economische opbrengsten en waarmee de betekenis van het stadsmuseum de juiste invulling krijgt?’

Onder de naam van het project Radar voor het Stadsgevoel zullen er begin 2022 drie symposia plaatsvinden. Het doel van deze symposia is om dieper in te gaan op sociale impacts en evaluatie hiervan en te oefenen met nieuwe toolkits. De symposia vinden plaats bij de stadsmusea die actief betrokken zijn bij het project en zullen geheel onsite plaatsvinden, indien de maatregelen dat toelaten. Als dit niet mogelijk is, dan zijn de symposia online te volgen.

Doelgroep: Museumdirecteuren en -medewerkers van stadsmusea, beleidsmedewerkers Cultuur van gemeenten

Toegang: Gratis, vooraf aanmelden bij nawijn.j@buas.nl t.a.v. Jeroen Nawijn

Plaats: Museum Gouda (Achter de Kerk 14, 2801 JX Gouda)

Over het gedane onderzoek:
De onderzoeksaanpak is innovatief in de kern, door gebruik te maken van design thinking principes. De onderzoeksaanpak is daarnaast gestoeld op meer traditionele methodieken, te weten desk research, interviews, en focus groepen. Het project sluit af met interactieve symposia in de deelnemende steden, waarbij de stakeholders in de stad de toolkit in de praktijk brengen. Het consortium van dit onderzoeksproject bestaat uit de aanvrager: Breda University of Applied Sciences (BUas), één MKB-partner: Hoebink Onderzoek en Advies, en drie stadsmusea: Musea Zutphen, Museum Gouda en het Stedelijk Museum Breda.

Meer info over het project: Radar voor het Stadsgevoel — BUas Research Portal