U bent hier

Symposium: prikkelarm museumaanbod

21
jun
dinsdag 21 juni 2022 - 11:30 tot 17:00 | Museum van de Geest
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Prikkelarm museumbezoek, saai? Zeker niet! Een prikkelarm museumbezoek kan juist bijzonder prikkelend zijn, alleen dan net op een andere manier. Op dinsdag 21 juni organiseert de Stichting Onbeperkt Genieten in samenwerking met Museum van de Geest een symposium waar de uitdagingen en mogelijkheden van prikkelarm museumaanbod belicht worden. Met bijdragen van Museum van de Geest, Rijksmuseum en Drents Museum. 

Het programma is speciaal ingericht voor musea en museumprofessionals die aan de slag willen met prikkelarme programmering.

Aan bod komen de mogelijkheden die musea hebben in het realiseren van prikkelarm aanbod, de implicaties op beleidsniveau, het prikkelarm verzorgen van rondleidingen en good practices. Ook lanceert de stichting de subsidie die De Hersenstichting beschikbaar stelt voor culturele organisaties om aan de slag te gaan met prikkelarm aanbod.

Museum van de Geest is voorafgaand aan het symposium prikkelarm te bezoeken. Zo kun je direct ervaren hoe een prikkelarm bezoek is. Na afloop van het symposium is de gelegenheid om na te praten.

Presentatie door Margôt Ros, ambassadeur van Onbeperkt Genieten.

Programma

11.30 – 14.00 uur Prikkelarm bezoek Museum van de Geest
14.00 uur Aanvang symposium
16.00 uur Napraten tijdens de borrel

Sprekers

  • Roy Sjoers, projectcoördinator D&I  Museum van de Geest
  • Iris van Heesch, directeur van Stichting Onbeperkt Genieten
  • Michelle Heemeijer, Rijksmuseum
  • Albert Kool, Drents Museum

Reacties