Tentoonstellingsanalyse 80 Jaar Oorlog: de geboorte van Nederland

donderdag 10 januari 2019 - 12:00 tot 15:00 | Rijksmuseum Amsterdam
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Claes Jansz Visscher, Overwinning van admiraal Wolfert Harmensz op de Portugese vloot bij Bantam in 1601, 1603. Rotterdam, Atlas Van Stolk

Het bestuur van de sectie historische musea nodigt u graag uit om gezamenlijk dé historische tentoonstelling van 2018-2019 te bezoeken: 80 Jaar Oorlog in het Rijksmuseum. Velen hebben deze tentoonstelling al bezocht, voor anderen is het de laatste kans om de tentoonstelling (t/m 20 januari) te zien.

Aan de Tachtigjarige Oorlog - en aanverwante onderwerpen - zijn al vele tentoonstellingen gewijd. Bovendien is het een lastig onderwerp om een tentoonstelling over te maken al was het alleen maar vanwege de lange periode waarop de tentoonstelling betrekking heeft.

Tijdens de analyse bekijken we de tentoonstelling in bijzijn van de samenstellers. In de nabespreking gaan we onder andere in op de volgende vragen: zijn de conservatoren erin geslaagd dit complexe onderwerp helder te vertellen? En hoe hebben zij dat gedaan? En hoe vernieuwend is een tentoonstelling over zo’n vertrouwd onderwerp? Waar zit de uitdaging? Vertel je dit verhaal nu anders dan tijdens eerdere tentoonstellingen over hetzelfde onderwerp? Waarin zit het verschil?

Wees welkom op 10 januari bij de tentoonstellingsanalyse van 80 Jaar Oorlog. Bovendien is dit een goede gelegenheid om veel collega’s voor het eerst te begroeten tijdens het nieuwe jaar!

12.00 uur – aanvang en welkom – entreegebied Rijksmuseum
Aansluitend bezoek tentoonstelling 80 Jaar Oorlog
13.45 uur – nabespreking – ateliergebouw Rijksmuseum
15.00 uur – einde programma

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Aanmelden via onderstaande button.

Agenda Nieuws