U bent hier

Toegankelijkheid

3
okt
maandag 3 oktober 2022 - 09:15 tot 18:00 | Rijksmuseum Amsterdam
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Copyright Rijksmuseum

Iedereen is welkom! Dat willen we heel graag waarmaken. Maar lukt dat wel? Hoe word je als organisatie toegankelijk voor mensen met een beperking? Waar moet je beginnen?

Het Rijksmuseum organiseert het congres Toegankelijkheid op 3 oktober 2022. Tijdens deze dag met inspirerende sprekers neemt het museum je mee op de reis die zij vijf jaar geleden zijn gestart op weg naar een toegankelijk Rijksmuseum. Wat er goed ging en wat niet, wat we hebben geleerd en wat ons nog te doen staat. Zodat onze ervaringen hopelijk anderen kunnen inspireren om hiermee aan de slag te gaan, op de manier die bij jouw organisatie past.

Alle verschillende facetten van toegankelijkheid worden besproken, zoals fysieke, inhoudelijke en sociale toegankelijkheid, en representatie, maar ook fondsenwerving.

En natuurlijk kun je programma’s van het Rijksmuseum volgen, zoals een rondleiding voor mensen met dementie, een rondleiding voor blinde en slechtziende mensen of ervaar het museum in een beperkingenpak. Na afloop ontvang je de publicatie over toegankelijkheid in het Rijksmuseum.

Mis deze dag niet en boek nu je tickets via deze link!

Tags 
Agenda

Reacties