Wapenbeheer opleidingsdag bij het NMM Soesterberg

okt
dinsdag 12 oktober 2021 - 09:00 tot 17:30 | Nationaal Militair Museum in Soesterberg
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Dinsdag 12 oktober 2021 organiseert de Stichting Koninklijke Defensiemusea (SKD) de opleidingsdag Wapenbeheer van 9.00 uur tot 17.30 bij het Nationaal Militair Museum in Soesterberg.

De SKD bestaat uit vier musea; het Marinemuseum in Den Helder, het Marechausseemuseum in Buren, het Mariniersmuseum in Rotterdam en het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Met elkaar beheren en behouden ze de grootste historische wapencollectie van Nederland. De Wet Wapens en Munitie is daarom erg belangrijk voor hen.

De SDK heeft Rob Boom, WWM-consultant, gastdocent en -examinator aan de Politieacademie gevraagd om vanuit zijn jarenlange praktijkervaring een basismodule ‘museaal wapenbeheer’ te ontwikkelen. Daarnaast biedt deze opleidingsdag de gelegenheid voor wapenbeheerders om elkaar te ontmoeten en kennis en ervaring uit te wisselen.

Voor wie?
Wapenbeheerders van musea, traditiekamers, stichtingen met historische collecties, de politie en -academie.

Wat leer je?
Na deelname heb je meer inzicht in de structuur van de wapenwetgeving, welke specifieke wetsartikelen de museumpraktijk raken en wáár de relevante informatie te vinden is. Ook behandelen we een aantal zaken uit het werkveld zoals het organiseren van evenementen, het verwerven van wapens en het inrichten van wapenexposities. Al met al de basis om met vertrouwen uitvoering te kunnen geven aan de verplichtingen die het bezit van een wapenverlof met zich meebrengt. Ook leer je welke wapens wel, en welke niet verlofplichtig zijn.

Kosten
Het inhoudelijke programma wordt kosteloos aangeboden namens de SKD. Voor de catering over de gehele dag wordt een onkostenvergoeding gevraagd van € 30,- excl. btw.

Wil je je aanmelden voor deze dag? Dan kan dit via dit aanmeldformulier.

Voor inhoudelijke vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met onze wapenexpert Mathieu Willemsen, m.willemsen@nmm.nl