mrt
maandag 2 maart 2020 - 13:00 tot 17:00 | Museum Volkenkunde, Leiden
Toevoegen aan persoonlijke kalender

De Museumvereniging organiseert in samenwerking met de Commissie Nationaal Beleidskader Koloniale Collecties een kennismiddag over de omgang met collecties in een koloniale context . Laat je inspireren door de verhalen en perspectieven van verschillende experts, ga met andere musea in gesprek en bevraag je eigen opinie.

Ruim 400 Nederlandse musea vertellen samen het hele, steeds veranderende verhaal van onze samenleving. Ons koloniaal verleden maakt hier onlosmakelijk onderdeel van uit.  Het is een thema dat vele verschillende perspectieven kent en onderdeel is van een veel bredere, maatschappelijke discussie. Graag nodigen we je uit voor onze kennismiddag met als thema: “Wat is momenteel de omgang met koloniale collecties die beheerd worden in Nederlandse musea?”. Je bent van harte welkom om naar onze kennismiddag te komen en hierover mee te praten.

Maandag 2 maart 2020
van 13.00 (inloop; start programma 13.30 uur) tot 17.00 uur
Museum Volkenkunde, Leiden

Meld je aan via het aanmeldformulier (zie rechtsboven. Op mobiele apparaten hieronder). Volg de Museumvereniging op social media voor nieuws over het programma en de sprekers.

Graag tot ziens op maandagmiddag 2 maart in Museum Volkenkunde in Leiden!

Agenda Nieuws

Beste mensen, Vreemd genoeg kunnen we het aanmeldformulier voor deze middag niet vinden. Graag meld ik namens Museum Wierdenland Naomi Donkerwinkel aan, juniordirecteur van ons museum. Hartelijke groet, Heidi
Beste Heidi, bedankt voor uw bericht. De aanmelding is verwerkt! Hartelijke groet, Bente