mrt
maandag 2 maart 2020 - 13:00 tot 17:00 | Museum Volkenkunde, Leiden
Toevoegen aan persoonlijke kalender

De Museumvereniging organiseert speciaal voor haar leden in samenwerking met de Commissie Nationaal Beleidskader Koloniale Collecties een kennismiddag over de omgang met collecties in een koloniale context . Laat je inspireren door de verhalen en perspectieven van verschillende experts, ga met andere musea in gesprek en bevraag je eigen opinie.

Ruim 400 Nederlandse musea vertellen samen het hele, steeds veranderende verhaal van onze samenleving. Ons koloniaal verleden maakt hier onlosmakelijk onderdeel van uit.  Het is een thema dat vele verschillende perspectieven kent en onderdeel is van een veel bredere, maatschappelijke discussie. Graag nodigen we je uit voor onze kennismiddag met als thema: “Wat is momenteel de omgang met koloniale collecties die beheerd worden in Nederlandse musea?”. Je bent van harte welkom om naar onze kennismiddag te komen en hierover mee te praten.

Maandag 2 maart 2020
13.00-17.00 uur
Museum Volkenkunde, Leiden

Aanmelden
Lid van de Museumvereniging? Meld je dan nu aan via het aanmeldformulier (zie rechtsboven. Op mobiele apparaten hieronder).

13.00 uur inloop
13.30 uur start programma
16.15 uur afsluiting programma
17.00 uur einde netwerkborrel

- Stijn Schoonderwoerd, directeur Nationaal Museum van Wereldculturen
- dhr. prof. dr. Remco Raben, bijzonder hoogleraar koloniale en postkoloniale literatuur- en cultuurgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en universitair hoofddocent bij de afdeling Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen (GIB) in Utrecht
- Drs. Ellen Graboswky en dr. Klaas Stutje (NIOD) over het gezamenlijk onderzoeksproject over methodieken herkomstonderzoek voor koloniale collecties
- Janelle Moerman, directeur van Museum Prinsenhof Delft
- Mr. Lilian Gonçalves-Ho Kang You, voorzitter van de Commissie Nationaal Beleidskader Koloniale Collecties

De dagvoorzitter is Jorn Matena, Bureau &MAES

Volg de Museumvereniging op social media voor meer nieuws over het programma en de sprekers!

Graag tot ziens op maandagmiddag 2 maart in Museum Volkenkunde in Leiden!

Agenda Nieuws