U bent hier

Webinar 2 voor Museummedewerkers

28
sep
maandag 28 september 2020 - 15:00 tot 16:30 | Online
Toevoegen aan persoonlijke kalender

MUSEA: SCHOUDER AAN SCHOUDER
2)
Musea voor iedereen?!

Samen vertellen musea het hele, actuele verhaal van onze steeds veranderende samenleving. Misschien hoeft niet elk museum er voor iedereen te zijn, maar de museumsector als geheel wél. Want museale collecties zijn een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is. Hoe versterken we de binding van álle inwoners van ons land met museale collecties?  En hoe zorgen we ervoor dat iedereen daarin erkenning en gelijkwaardigheid ervaart, niemand uitgezonderd?

De ontwikkelingen rondom Black Lives Matter hebben opnieuw aangetoond dat het onderwerp inclusie – in de breedste zin van het woord - voortdurend aandacht behoeft. In 2019 en 2018 besteedden Museumcongres en Museumkennisdag ook aandacht aan diversiteit en inclusie. In het tweede webinar in de reeks Musea: schouder aan schouder schenken we opnieuw aandacht aan dit belangwekkende onderwerp en maken we de stand anno 2020 op. Hoe gaat de museumsector nu om met het vraagstuk van inclusiviteit, wat kunnen we van elkaar leren en wat werkt absoluut niet?

Onder leiding van moderator Aldith Hunkar gaan verschillende mensen van binnen en buiten de sector, ieder met een eigen perspectief, met elkaar in gesprek. We starten het webinar met een filosofische blik op inclusiviteit van Filosoof Frans Geraedts. Vanuit die invalshoek zoeken we de museumpraktijk over diversiteit en inclusie qua publiek, programma, partners en personeel. We zijn blij nu al te kunnen melden dat Aspha Bijnaar (projectleider) en Bart Rutten (artistiek directeur Centraal Museum), beiden verbonden aan het collectief Musea bekennen kleur, in een tweegesprek in gaan op het onderdeel partners.

Daarnaast zullen Roos Tattersall (HR bij Rijksmuseum Twenthe) en Riva Nurse (Hoofd Marketing & Communicatie) in gesprek gaan over personeel, waarbij ook de werving en selectie van de nieuwste generatie (studenten cultureel erfgoed) aan bod komt.  Zodra we nog meer sprekers bekend kunnen maken, delen we dat natuurlijk hier. Dus hou deze pagina goed in de gaten!

Meld je alvast aan voor een informatief en inspirerend webinar! (rechtsboven) Deelname is exclusief voor leden en kost €7,50 of €30 voor de hele reeks.


Benieuwd naar de aftrap? 
Bekijk hier Webinar 1 
let op: alleen als je
een Museumcontact-account hebt

Reacties