U bent hier

Webinar 7: Lobby: van theorie naar resultaat!

6
okt
woensdag 6 oktober 2021 - 15:00 tot 16:15 | Online
Toevoegen aan persoonlijke kalender

De webinar-reeks, speciaal voor leden van de Museumverenging, gaat door! Na de zomer pakken we het op met een gloednieuw webinar op woensdag 6 oktober waarbij we vooruitkijken naar de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Laat je inspireren en informeren over de laatste stand van zaken.

De museumsector heeft tijd en middelen nodig om de periode te overbruggen waarin er nog minder bezoekinkomsten zijn door de coronacrisis. Dat maakt het extra belangrijk voor musea om actief te lobbyen bij hun gemeenten. In het najaar worden de teksten van verkiezingsprogramma’s definitief gemaakt. Daarom is het belangrijk om nu te werken aan sterke banden met lokale politici. In het webinar delen we tips en tricks hoe je dit kunt aanpakken!

Onder de bezielende leiding van moderator Aldith Hunkar delen o.a. de volgende sprekers hun belangrijkste lobby-inzichten:Marielle van Oort is Public Affairspecialist van bureau Van Oort & Van Oort en de PA Academie. Met haar kennis helpt ze organisaties politiek draagvlak te krijgen. Tijdens dit Webinar zal ze een aantal praktische tips met ons delen. Ze zit aan tafel met Janelle Moerman, Directeur van Prinsenhof Delft. Zij heeft goede contacten met het college van burgemeesters en wethouders van Delft. Zij zal spreken vanuit haar eigen lobby-ervaringen voor het museum.Paul Baltus directeur van Amersfoort in C, een koepelorganisatie van drie musea: Mondriaanhuis, Kunsthal KAdE en Museum Flehite zal in gesprek gaan met Sjoerd Feitsma, oud-wethouder Cultuur in Leeuwarden. Leeuwarden werd destijds benoemd tot culturele hoofdstad. Ze spreken over hun ervaringen vanuit hun eigen rol en perspectief.

De Museumvereniging wil graag een ieder die werkzaam is bij een van de ruim 400 musea een plek bieden waar je informatie en inspiratie kunt vinden. Het webinar is alleen toegankelijk voor medewerkers van bij de Museumvereniging aangesloten musea. Meld je even aan in het webformulier rechtsboven, zodat we je een link voor deelname kunnen sturen. Deze link is gekoppeld aan je zakelijk mailadres. Voor deelname vragen we een kleine bijdrage van €7,50. Aanmelden is mogelijk tot 5 oktober 13:00 uur.

Tags 
Agenda Webinar

Reacties