U bent hier

Workshopdag “Zelfs een BHV’er kan verrast worden” (3)

10
jul
dinsdag 10 juli 2018 - 09:00 tot 16:00 | Lumen Hotel & Events Stadionplein 20 8025 CP, Zwolle
Toevoegen aan persoonlijke kalender

In de maand mei organiseert BHV.NL een MOOC voor alle BHV’ers.
Iedereen die meer wil weten over de behandelde onderwerpen is van harte welkom op deze afsluitende workshopdag.
De dag bestaat uit vier workshops, verzorgd door experts van elk onderwerp. Aan het eind van de dag ontvangt iedere deelnemer een mooie verrassing van BHV.NL.


Onderwerpen:

  • (Be)dreiging

Met welke vormen van ongewenst gedrag of dreigende situaties heb je te maken als BHV’er? Vaak zijn je BHV-taken volledig anders dan je dagelijkse werkzaamheden. Plotseling handelend optreden zorgt voor een verhoogde spanning. Het onder controle brengen van je primaire emoties kan je leren. Een belangrijke eerste stap is herkennen wat er met je gebeurt en welke technieken je kunt toepassen. Naast je eigen emoties heb je ook te maken met emoties van omstanders en mogelijk slachtoffers. Reageren op agressief en ongewenst gedrag hoort steeds vaker bij het takenpakket van de BHV’er. Tijdens deze workshop leer je hier meer over.

  • Het weer

De belangrijkste les bij het thema over het weer is dat je jezelf kunt voorbereiden. Door kennis en ook door het opstellen van de juiste scenario’s. Hoe doe je dat? Waar moet je aan denken? Wat is reëel? Wie kan jou daarbij helpen? Dit zijn vragen die tijdens deze workshop aan de orde komen.

  • Drank en drugs

Om goed om te gaan met personen die mogelijk onder invloed zijn, is het goed te weten welke vormen van verdovende middelen bestaan en welke effecten dit heeft op de gebruiker. Hier leer je tijdens de workshop meer over. Niet alleen goed voor BHV’ers die met publiek of grote groepen mensen te maken hebben, maar ook zeer interessant voor ouders, (zorg)hulpverleners, jongeren en servicemedewerkers.

  • Nazorg

De periode na een calamiteit of incident kan ingrijpend zijn. Zowel op emotioneel vlak als op het gebied van bedrijfscontinuïteit. Crisismanagement en nazorg zijn volledige disciplines op zich en sluiten naadloos aan op de BHV-organisatie. Onze experts vertellen je graag meer over de do’s en don’ts. De eerste uren na een incident zijn cruciaal. Daarom is het voor iedere BHV’er goed om te weten welke hulp beschikbaar is en vooral wat je zelf kan doen om een goed vervolg te borgen.


Het programma van de workshop is als volgt:
9.00 – 9.30 uur Ontvangst, koffie / thee
9.30 – 9.45 uur Welkom
9.45 – 11.15 uur Workshop Drank & Drugs
11.15 – 12.15 uur Workshop Het Weer
12.15 – 13.00 uur Lunchbuffet
13.00 – 14.30 uur Workshop (Be)Dreiging
14.30 – 16.00 uur Workshop Nafase / Nazorg
16.00 uur Afsluiting + verrassing van BHV.NL


We bieden de workshop op drie centraal gelegen locaties aan op de volgende dagen:
 29 juni Rotterdam
 6 juli Nieuwegein
 10 juli Zwolle


Kosten voor deze workshop bedragen €99,- excl. BTW per persoon. Dit is inclusief koffie, thee en lunch.
Inschrijven kan via deze link: https://www.bhv.nl/bhv-cursus/workshop-mooc/

Reacties