Zintuigen op scherp! MuseumCamp 2019 in Rijksmuseum Muiderslot

jun
donderdag 13 juni 2019 - 12:00 tot zaterdag 15 juni 2019 - 17:00 | Rijksmuseum Muiderslot
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Vanaf vandaag kun je je inschrijven voor MuseumCamp. Dit jaar zetten we onze tenten op in de tuin van het Rijksmuseum Muiderslot, het stoerste rijksmuseum van Nederland.

We heten je welkom van donderdagmiddag 13 juni tot zaterdagmiddag 15 juni.

Wat gaan we doen? Het van oorsprong dertiende-eeuwse slot wil meer inzetten op de zintuigen en daarnaast de verbindingen tussen de binnen- en buitenruimte onderzoeken. De gebouwen van het Muiderslot, de collectie en het levende erfgoed in de tuinen vormen de casus waarmee we aan de slag gaan. Op het programma staan inspiratiesessies van professionals binnen en buiten de museumsector, creatieve maaksessies onder leiding van Waag, borrelen in de Ridderzaal en vooral heel veel kennisuitwisseling met enthousiaste museum- en erfgoedcollega’s! Bovendien is dit een kans om je tentje op te zetten in de pruimengaard van het kasteel of je slaapzak uit te rollen in de kazemat.

Prijs: € 250,- inclusief tweemaal ontbijt, lunch, één diner, koffie en thee. Meld je snel aan, we verheugen ons op je komst! Aanmelden kan via: https://www.aanmelder.nl/museumcamp2019.

MuseumCamp is een driedaags programma waarin museum- en erfgoedprofessionals samen de grenzen van het vak opzoeken en elkaar uitdagen. Het wordt georganiseerd door het Allard Pierson, Waag, Muiderslot en NEMO. Het is mogelijk gemaakt met steun van het Mondriaanfonds.