U bent hier

Museumkennisdag

maandag 8 mei 2017 - 17:13
Louwman Museum in Den Haag de locatie voor de Museumkennisdag

De Great Hall in het Louwman Museum in Den Haag

Op 15 mei organiseert de Museumvereniging de Museumkennisdag in het Louwman Museum Den Haag.

Over de Museumkennisdag 

Waar haal jij je inspiratie vandaan? Hoe blijf jij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op museaal gebied en, misschien nog wel belangrijker, buiten je sector? De Museumvereniging nodigt je uit voor de Museumkennisdag 2017. In één dag vertellen inspirerende sprekers van o.a. KLM en Wikicommons over trends binnen en buiten de museumwereld. ‘Ondernemende Musea’ is het centrale thema van de dag en daagt je uit om na te denken over ondernemerschap, samenwerking en duurzame impact. Onder bezielende leiding van Hadassah de Boer en Jorn Matena luisteren we onder meer naar Jeroen van Mastrigt van Freedomlab en Ronald Kooyman van het Louwman Museum. Bovendien kijken we ook naar het buitenland met gasten als Lisa Westcott Wilkins van Digventures.

Natuurlijk gaan we ook zelf aan de slag in uitdagende expertmeetings. Hoe ziet een ideale museumwinkel eruit, hoe wordt crowdfunding meer dan een noodkreet en hoe vergroot je de impact van een museum in een stad? De antwoorden op deze vragen worden besproken en gezocht tijdens deze meetings.

Voor wie is de Museumkennisdag? Of je nu tentoonstellingen samenstelt, de collectie beheert of de museumwinkel bestiert, op de Museumkennisdag 2017 is er voor elk wat wils. We verwachten meer dan 450 museumprofessionals.

Reis jij ook af op 15 mei naar het Louwman Museum in Den Haag?
Tot dan!

Reacties