U bent hier

Nieuw: ‘Museumkaart ontdekt’

Luuk ontdekt meer over het pronkstuk in het Vrijmetselarij Museum

Van oost naar west en van noord naar zuid: in de nieuwe online serie ‘Museumkaart ontdekt’ neem je een kijkje in één van de vele musea en verhalen die je met de Museumkaart kunt ontdekken. Van de Wunderkammers in Enschede tot het mysterie van het vrijmetselarijmuseum. En van de schelpengrot in Groningen tot de spiegelpaleizen van Museum de Pont in Tilburg.


Vlog 1
In vlog 1 neemt vlogger Luuk Heezen je mee naar het Vrijmetselarij Museum in Den Haag. De vrijmetselarij is voor veel mensen een raadsel en dat is ook niet zo gek: het is een club met veel mysterieuze symbolen, mannen in kostuums en rituelen waarover je als vrijmetselaar belooft niet te praten. In het Vrijmetselarij Museum wordt een tipje van de sluier opgelicht, met een portrettengalerij, een tempelruimte en een wel heel bijzonder pronkstuk. Bekijk hier de vlog:


Vlog 2 
In vlog 2 neemt vlogger Luuk Heezen je mee naar museum De Pont in Tilburg. Nu een tempel voor hedendaagse kunst maar voorheen een wolspinnerij. De Pont verzamelt in de diepte en niet in de breedte en het resultaat mag er wezen: zoals het pronkstuk van Anish Kapoor dat buiten staat of het kunstwerk Vertigo met een link naar - jawel - de beroemde film van Alfred Hitchcock: 


Wil je ook een jaar eindeloos musea ontdekken? Bestel hier de Museumkaart: museumkaart.nl/bestel

Over Luuk
Luuk Heezen is presentator en kunstjournalist. Hij interviewt hedendaagse kunstenaars voor de prijswinnende podcast Kunst is Lang, maakt video's voor tentoonstellingen in musea, presenteert evenementen in de culturele sector en maakt radiodocumentaires voor de VPRO op NPO Radio 1. Hij is gek op kunst die je nét even anders naar de wereld laat kijken, en neemt je daarom in de vlog Museumkaart ontdekt graag mee naar één van de ruim 450 schatkamers waar jij met je museumkaart toegang toe hebt!

Reacties