U bent hier

Nieuwe vlogreeks: Naturalis (ver)bouwt

Naturalis verbouwt. Medio 2019 wordt de nieuwbouw geopend. Niet alleen een museum, maar een kennisinstituut waar álles bij elkaar komt. Corine van Impelen is hoofd communicatie bij Naturalis en geeft je een kijkje achter de schermen via een reeks vlogs. Hoe ver zijn ze met de bouw?
 

Naturalis bouwt - Vlog 1: het nieuwe gebouw
In deze eerste aflevering neemt Corine een kijkje op de bouwplaats, waar ze directievoerder Vivan Bongers spreekt over het bijzondere gebouw. Ook vertelt Corine hoe Naturalis zichtbaar blijft nu het museum even dicht is: 


Naturalis bouwt - Vlog 2: de zalen
In deze tweede aflevering neemt Corine een kijkje op de bouwplaats, waar ze hoofd tentoonstellingen Caroline Breunesse spreekt over de inrichting van de zalen. Ook vertellen de dames over de nieuwe Rexperience en hoe ze tot alle verschillende thema's zijn gekomen:


Waarom deze verbouwing? 
Het oude museumgebouw werd ontworpen voor 150.000 bezoekers per jaar, maar de aantallen stegen de laatste jaren hard (naar 410.000 in 2016). Ook ontbrak het aan ruimte om de immense T. rex te tonen. De collectie van Naturalis groeide de afgelopen jaren naar ruim 42 miljoen objecten. Depotruimte om deze goed te bewaren en beheren werd veel te klein. Ook een toename van het aantal onderzoekers zorgde voor een dringende vraag naar meer labruimte en kantoren. Het vernieuwde Naturalis vormt het antwoord op al deze uitbreidingsvraagstukken.

Meer weten? www.naturalis.nl/bouwen-aan-toekomst

Maquette van het nieuwe Naturalis

De vlogreeks wordt mede mogelijk gemaakt door Naturalis en de Museumvereniging.

Meer informatie en inspiratie?
museumcontact.nl
naturalis.nl

Dossiers 
Educatie

Reacties