U bent hier

Vlogreeks: Naturalis (ver)bouwt

Naturalis is verbouwd. Sinds 31 augustus 2019 is het nieuwe gebouw geopend. Niet alleen een museum, maar een kennisinstituut waar álles bij elkaar komt. Corine van Impelen is hoofd communicatie bij Naturalis en doet in een reeks vlog verslag van alle ontwikkelingen en geeft je een kijkje achter de schermen.
 

Naturalis bouwt - Vlog 3: de collectie
In deze derde aflevering neemt Corine een kijkje in de nieuwe depotruimtes, waar ruimte is voor 42 miljoen natuurhistorische objecten (!). Samen met Jeroen Snijders, directeur collectie, duikt ze in de collectie en ontdekt ze wat er nodig was om deze schatten ongeschonden door de verbouwing te loodsen: 


Naturalis bouwt - Vlog 2: de zalen
In deze tweede aflevering neemt Corine een kijkje op de bouwplaats, waar ze hoofd tentoonstellingen Caroline Breunesse spreekt over de inrichting van de zalen. Ook vertellen de dames over de nieuwe Rexperience en hoe ze tot alle verschillende thema's zijn gekomen:


Naturalis bouwt - Vlog 1: het nieuwe gebouw
In deze eerste aflevering neemt Corine een kijkje op de bouwplaats, waar ze directievoerder Vivan Bongers spreekt over het bijzondere gebouw. Ook vertelt Corine hoe Naturalis zichtbaar blijft nu het museum even dicht is: 


Waarom deze verbouwing? 
Het oude museumgebouw werd ontworpen voor 150.000 bezoekers per jaar, maar de aantallen stegen de laatste jaren hard (naar 410.000 in 2016). Ook ontbrak het aan ruimte om de immense T. rex te tonen. De collectie van Naturalis groeide de afgelopen jaren naar ruim 42 miljoen objecten. Depotruimte om deze goed te bewaren en beheren werd veel te klein. Ook een toename van het aantal onderzoekers zorgde voor een dringende vraag naar meer labruimte en kantoren. Het vernieuwde Naturalis vormt het antwoord op al deze uitbreidingsvraagstukken.

Meer weten? www.naturalis.nl/bouwen-aan-toekomst

Maquette van het nieuwe Naturalis

De vlogreeks wordt mede mogelijk gemaakt door Naturalis en de Museumvereniging.

Meer informatie en inspiratie?
museumcontact.nl
naturalis.nl

Dossiers 
Educatie

Reacties