U bent hier

2021: Hugo De GrootJaar

dinsdag 12 januari 2021 - 15:32

Op 22 maart 2021 is het precies 400 jaar geleden dat de spectaculaire ontsnapping van Hugo de Groot, een van Nederlands bekendste geleerden, in een boekenkist uit Slot Loevestein plaatsvond. Vanwege dat bijzondere jubileum heeft Slot Loevestein het initiatief genomen voor het Hugo de Grootjaar. Een jaar lang staan Hugo de Groot en zijn gedachtegoed in de spotlight. 

Jouw organisatie heeft een belangrijke relatie met het gedachtengoed van Hugo de Groot. Wist je dat Hugo de Groot de basis heeft gelegd voor het internationaal oorlogsrecht? En dat zijn ideeën latere denkers hebben geïnspireerd tot het formuleren van de universele mensenrechten? Hugo de Groots beroemdste werk is “De iure belli ac pacis” (Over het recht van oorlog en vrede) uit 1625. Hierin zette hij uiteen om welke – beperkte – redenen een land oorlog mocht voeren en welke regels daarbij golden. Zo probeerde hij een bijdrage te leveren aan vrede. 

Slot Loevestein nodigt je uit om aanbod te ontwikkelen rondom Hugo de Groots gedachtegoed gedurende het jubileumjaar. Hiermee kun je profiteren van de landelijke marketingcampagne en maken jullie het samen mogelijk om zoveel mogelijk mensen te laten inspireren door het gedachtegoed van Hugo de Groot. Geïnteresseerd in hoe jouw instelling kan aanhaken? Kijk op www.hugodegroot.nl. Zo staan de participerende musea samen sterk en brengen zij het publiek een mooi, cultureel jaar. Juist nu! 

Tags 
Nieuws

Reacties