7e Museumkidsweek - doe ook mee

maandag 6 september 2021 - 16:05

7e Museumkidsweek - doe ook mee

We hopen dat jullie museum in de zomervakantie veel bezoek heeft mogen ontvangen van kinderen en hun (groot-)ouders. Ondanks de (bezoek)beperkende maatregelen en het tegenvallende bezoek van buitenlandse toeristen. De groep museuminspecteurs wist jullie musea goed te vinden, ze hebben deze zomer bijna 5.000 inspecties uitgevoerd in het museum. Een record. Met de zomervakantie net achter de rug, kijkt Museumkids graag vooruit naar de herfstvakantie.

De komende Museumkidsweek, alweer de zevende is van 16 t/m 31 oktober in heel Nederland. Net als tijdens vorige jaren sluiten we thematisch aan op het thema van de Kinderboekenweek: worden wat je wil, begint in het museum! We genereren voor en tijdens de komende herfstvakantie landelijk aandacht voor al jullie museumactiviteiten voor kinderen tot en met 12 jaar. Dit doen we met een landelijke social media campagne, een museuminspecteurswedstrijd en met de twééde Museumkids Escape Game. Lees hieronder hoe je kunt aanhaken, door materiaal aan te vragen en je vakantieactiviteiten te plaatsen.

Zo doe je mee: activiteiten in de herfstvakantie
Je kunt al je herfstvakantieactiviteiten nu al plaatsen via het cms van museum.nl. Selecteer minstens één kinderleeftijd en typ bij Onderwerpen ‘museumkidsweek’ in en selecteer de tag. Door het plaatsen van je activiteiten maak je automatisch kans op een plek in de social media campagne.

Tweede Museumkids Escape Game
In de herfstvakantie organiseren we voor de tweede keer een Museumkids Escape Game, wegens groot succes tijdens de afgelopen Museumweek. Een spannend digitaal spel met een nieuw verhaal voor kinderen en hun familie waarin elk type museum is vertegenwoordigd.

Inspecteerwedstrijd en promotiemateriaal
De museuminspecteurswedstrijd is dé laatste kans voor musea die nog niet voldoende inspecties hebben om Kidsproof te worden. De aanmelding van inspecties sluit op 31 oktober. Vraag hier kosteloos nieuwe flyers en posters aan voor de Museumkidsweek en om museuminspecteurs te werven. Aanvragen kan t/m donderdag 16 september, daarna geldt OP = OP.

Sterkere binding met museale collecties begint al bij de jongste generatie, laten we hen inspireren tijdens de Museumkidsweek! Samen kunnen we veel aandacht genereren voor alle collecties en activiteiten.

Digitaal beeldmateriaal
Je kunt de digitale Museumkidsweek beelden downloaden via deze link om te gebruiken op social media of in de nieuwsbrief. Na een week verloopt de link en kun je deze downloaden aan de rechterkant van deze pagina.

Vragen?
We houden jullie via de mail en dit artikel op museumcontact.nl op de hoogte van de ontwikkelingen rond de Museumkidsweek. Mocht je nog vragen hebben of kunnen we je ergens mee helpen, stel ze via info@museumkids.nl