Aanpassingen Museumprotocol vanaf 25 september 2021

maandag 20 september 2021 - 15:24

Vanaf 25 september worden de coronamaatregelen verder versoepeld. Inmiddels zijn ook de precieze maatregelen voor terrassen en registratieplicht bekend. De belangrijkste aanpassingen vind je hieronder en in het afschaalde 'Protocol voor veilig en verantwoord museumbezoek’ dat je rechtsboven aan deze pagina vindt. De aanpassingen zijn groen gemarkeerd in het protocol.

Belangrijkste aanpassingen per 25 september

Afstand

• Geen anderhalve meter afstand in doorstroomlocaties, zoals musea voor alle reguliere activiteiten.

Horeca

• Voor horeca is het tonen van een coronatoegangsbewijs verplicht in eet- en drinkgelegenheden, ook als zij onderdeel zijn van andere locaties zoals het museum.
  • Op een buitenterras geldt de coronatoegangsbewijs-plicht niet. Voor toegang vanaf het terras tot de eet- of drinkgelegenheid geldt een coronatoegangsbewijs-plicht, tenzij sprake kan zijn van gescheiden stromen (een eigen ingang voor een toilet).

Evenementen

• Voor doorstroom evenementen hoeft geen coronatoegangsbewijs getoond te worden.
  • Voor alle ongeplaceerde/geplaceerde evenementen geldt ook in doorstroomlocaties als musea dat een coronatoegansbewijs nodig is.
  • Indien sprake is van een ongeplaceerd evenement binnen: hanteer 75 procent van de maximumcapaciteit (inclusief vertoon van coronatoegangsbewijs).

Registratieplicht

• De registratieplicht en gezondheidscheck is verplicht overal waar coronatoegangsbewijzen worden ingezet.
  • In de bijlage vind je meer informatie over het gebruik/checken van coronatoegangsbewijzen.
Corona nieuws