Aanscherping vanaf 7 augustus - Protocol voor veilige en verantwoorde heropening van musea

donderdag 6 augustus 2020 - 23:11

Persconferentie: musea zo nodig twee weken dicht

6 augustus 2020

Op de persconferentie van 6 augustus werd bekend dat ook musea voor twee weken gesloten kunnen worden als blijkt dat daar iemand is geweest met het coronavirus. Ook gelden er nieuwe regels voor horeca, dus ook in de horeca bij musea. Wat er over die veranderingen nu bekend is, staat al  op de website van de Rijksoverheid.

Het aangescherpte museumprotocol vanaf 7 augustus is beschikbaar op Museumcontact.nl. Want musea volgen de voorschriften van de overheid om het coronavirus in te dammen. Zo zorgen we er samen voor dat een ieder zo onbekommerd mogelijk kan genieten van museumbezoek. Overigens zijn de Museumvereniging geen gevallen bekend waarin een museum een brandhaard was. Daar blijven musea zich ook voor inzetten. We willen dat iedereen veilig uit kan.

Meer informatie over protocol en risicogroepen
Het protocol geldt vanaf 1 juni, was 1 juli versoepeld en is vanaf 7 augustus aangescherpt. Zij zal ook te vinden zijn via mijncoronaprotocol.nl.

Verder is de website van het RIVM een goede bron om de actueelste informatie te lezen over wie er tot de risicogroepen behoort.

Corona nieuws