U bent hier

Activiteiten Stichting Behoud Moderne Kunst

maandag 11 juli 2022 - 16:47

De Stichting Behoud Moderne Kunst (SBMK) houdt zich sinds 1995 bezig met projecten op het gebied van het beheer en behoud van hedendaagse beeldende kunst. Uit het brede aanbod van activiteiten dat zij ondernemen, brengen wij er graag twee onder de aandacht:

Fotopraktijkdagen (serie)

De fotopraktijkdagen bestaan uit een workshop van drie dagen waarin je fotoprocedés leert herkennen en zeven dagen waarin je aan de slag gaat met het identificeren van de fotocollectie van het museum waar je dan te gast bent.
De workshop en de begeleiding van de identificatiedagen wordt gegeven door het fototeam van het project: de specialisten / onderzoekers Kayleigh van der Gulik en Magdalena Pilko onder leiding van fotorestaurator Clara von Waldthausen.

De worskhops worden in verschillende musea door het hele land gegeven. De eerstvolgende vind plaats in RCE - kunstcollecties te Amersfoort, van maandag 12 - vrijdag 23 september.

Klik hier voor meer informatie

Contemporary Art: Who Shares?

Op donderdag 29 september organiseert SBMK in samenwerking met RaadSaam Erfgoedprojecten Contemporary Art: Who Shares? in De Pont museum in Tilburg. Tijdens deze werkmiddag worden concrete handvatten geboden voor kennisoverdracht en -borging. Hoe doe je dit precies? Hoeveel tijd kost het? Wat zijn concrete én leuke manieren om aan de slag te gaan? De inzichten en praktijkvoorbeelden van de deelnemers aan de online workshops worden aan het begin van de SBMK-middag gedeeld in korte presentaties. Hierna gaan de deelnemers samen aan de slag met Agnes Vugts en Michelle van der Sluis van RaadSaam Erfgoedprojecten met twee concrete werkmethodes: de ROCK-sessie en het uitwerken van een projectreconstructie. De dag wordt besloten met een borrel

Datum: donderdag 29 september 2022, 13:00 - 17:00 uur
Locatie: Museum De Pont, Tilburg

Klik hier voor meer informatie.

Reacties