Alice Roegholt ontvangt de Frans Banninck Cocq-penning

woensdag 13 september 2017 - 15:25

Alice Roegholt neemt de eervolle prijs in ontvangst
Foto: David Zijlstra

Alice Roegholt (Culemborg, 1955), oprichter en directeur van Amsterdamse School Museum Het Schip, heeft op vrijdag 8 september 2017, de Frans Banninck Cocq-penning van de stad Amsterdam ontvangen uit handen van de locoburgemeester van Amsterdam Laurens Ivens.

De penning wordt uitgereikt aan personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor Amsterdam gedurende een periode van minstens twaalf jaar. Alice Roegholt brengt de kunst, volkshuisvesting en architectuur van de Amsterdamse School (inter)nationaal onder de aandacht.

De prijs is ingesteld in 1996 en wordt verleend aan Amsterdammers die zich tenminste 10 jaar bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt op cultureel, maatschappelijk of economisch gebied met minstens landelijke uitstraling. Voorheen ontvingen onder andere Herman van Veen, Liesbeth List en Jeroen Krabbe deze eervolle onderscheiding.

Amsterdamse School Museum Het Schip over de kunst- en architectuurbeweging de Amsterdamse School, bevindt zich in drie expressionistische woningbouwcomplexen in Amsterdam West en is ontworpen door architect Michel de Klerk. Het expressionistische woningblok is wereldberoemd en wordt in de volksmond Het Schip genoemd. Het behoort tot de top van de architectuurstroming De Amsterdamse School. Het Schip wordt nog steeds bewoond en het museum is gevestigd in verschillende delen van het gebouw.

www.museumhetschip.nl