Cadeau Museumkaart

maandag 22 november 2021 - 22:47

Cadeau Museumkaart Volwassenen

Vanaf 17 november hebben we de nieuwe Cadeau Museumkaart gelanceerd. Met deze cadeaukaart kan de ontvanger online een Museumkaart aanvragen en een jaar lang alle 450 musea bezoeken. De Cadeau Museumkaart is twee jaar geldig.

De wens om (weer) een eigen cadeaukaart te hebben was al langere tijd groot, maar er moest een manier gevonden worden om dit binnen de huidige processen en wensen mogelijk te maken. De ‘oude’ cadeaukaart was anoniem en oneindig geldig, dat wilden we limiteren. Deze nieuwe cadeaukaart heeft een code waarmee je een Museumkaart kan bestellen. Op deze manier registreert iedereen zich en ontvangt hij/zij vervolgens na vijf werkdagen een persoonlijke Museumkaart met foto. De Cadeau Museumkaart kan binnen twee jaar na aankoop worden ingewisseld voor een gratis Museumkaart.

Uitbreiding assortiment
De cadeaukaart is een mooie toevoeging aan het assortiment, maar wat is nu het verschil met de tijdelijke kaart?
De Cadeau Museumkaart:
- bij scannen/verkoop wordt de looptijd van twee jaar geactiveerd;
- heeft een code om een Museumkaart mee aan te vragen;
- zelf is geen geldig toegansbewijs voor musea;
- is deaal om cadeau te geven.

De tijdelijke POS-kaart (huidige verkoop in de musea):
- gaat direct in bij scannen;
- geeft direct toegang tot vijf musea;
- is ideaal om te verkopen aan mensen die het museum komen bezoeken en nog geen Museumkaart hebben of de kaart hebben laten verlopen.

Verkoop
De Cadeau Museumkaart is alleen online te koop via museumkaart.nl. We werken er hard aan om ervoor te zorgen, dat de kaart ook zo snel mogelijk in musea verkocht kan worden. Op heel korte termijn (voor de feestdagen) is helaas niet haalbaar, omdat de kassa’s deze kaart ook moeten kunnen scannen bij verkoop.

Musea die nu de tijdelijke kaart verkopen kunnen er uiteindelijk voor kiezen de Cadeau Museumkaart op te nemen in hun assortiment. Zowel bij de tijdelijke kaart als de Cadeau Museumkaart ontvangt het museum een provisie van € 3,50 per kaart. Zodra het bestelformulier is aangepast laten wij dit weten.