U bent hier

Cultuurherstel: coaching door professionals voor kunstinstellingen

maandag 13 september 2021 - 21:05

Cultuurherstel is een platform waar coaching door ervaren professionals uit het bedrijfsleven beschikbaar is voor kunstinstellingen in de provincie Noord-Holland. Het platform verbindt in samenwerking met Cultuur + Ondernemen financiële kennis met culturele instellingen.

Een grote variëteit aan instellingen is op verschillende manieren geraakt door de coronacrisis. Door het veranderen van de marktvraag en doordat veel instellingen nieuwe online mogelijkheden zijn gaan verkennen, zijn aanpassingen in de verdienmodellen gewenst. Door kennis en kunstinstellingen aan elkaar te koppelen draagt Cultuurherstel bij aan het uitvinden van alternatieve financieringsvormen.

Cultuurherstel ontwikkelt en onderhoudt een netwerk van ervaren directieleden en professionals, die zich vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid voor enkele uren in de week (pro bono) willen inzetten. Ze komen uit de zakelijke dienstverlening en consultancy, het openbaar bestuur en de cultuursector. Het platform matcht deze coaches met kunstinstellingen die (tijdelijk) behoefte hebben aan zakelijk advies op het niveau van directie en toezichthouders.

De eerste stap in een adviestraject is de Quick Scan, mogelijk gevolgd door een inventariserend gesprek van de instelling met Cultuurherstel. Op basis hiervan kan het type coach worden gekozen dat het best past bij de instelling en het specifieke probleem.

Het slotakkoord wordt gevormd door een adequaat financieringsplan, waarmee de beoogde activiteiten voor de middellange termijn van ‘dekking’ worden voorzien. Cultuurherstel zoekt hiertoe de samenwerking met Cultuur+Ondernemen, dat ruime ervaring heeft met het verstrekken van financieringen aan de culturele sector.

Cultuurherstel is een flexibel platform dat voor elke individuele instelling, in de eigen specifieke niche, op basis van de omstandigheden en kansen een op maat gesneden plan maakt. Deze dienstverlening is beschikbaar voor gesubsidieerde en ongesubsidieerde organisaties en cultuurbedrijven.

Cultuurherstel is mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland en de gemeente Amsterdam. Ga voor meer informatie naar: cultuurherstel.nl

Reacties